11 May 2017 17:16

Beauty стиль

Корнєєва Лариса

Бор-р-р-р-рода в тр-р-р-ренді


Борода, безумовно, тренд сезону серед чоловіків. Але виникають багато питань у «бородачів» та тих, хто збирається відпустити бороду. Отже, ми відповіли на найбільш хвилюючі питання про бороду.

№ 1. Як почати відрощувати бороду і прискорити її ріст?

Спочатку акуратно виголіть лице. І чекайте. У різних людей швидкість росту волосся відрізняється. Але в середньому, щоб відростити коротку бороду, знадобиться 2-3 тижні, а довгу - 2-3 місяці. Коли волосся на обличчі стане досить густим, надайте йому бажану форму: підстрижіть самостійно тримерами або сходіть в салон до барбера.
Наступна порада вам, можливо, здасться банальною, але борода почне рости швидше і буде здоровою, якщо ви самі будете дотримуватися здорового способу життя. Тому харчуйтесь правильно, займайтеся спортом, уникайте стресу.
Якщо борода росте нерівномірно, є прогалини, скористайтеся засобами з аптеки:
Реп'яхова олія з червоним перцем. Наносите компрес на проблемні ділянки на очищену шкіру і змивайте через годину. Краще повторювати цю процедуру через день.
«Міноксидил» або «Алерана». Це засоби для зовнішнього застосування, що стимулюють кровообіг. Але перш ніж застосовувати їх, ознайомтеся зі списком протипоказань в інструкції. Ні в якому разі не використовуйте розчини більше 5%. Шкіра на обличчі ніжна, може бути алергічна реакція.

Питання № 2. Що робити, якщо борода не росте?

На жаль, якщо борода не росте зовсім, то, швидше за все, вона і не виросте.
Ріст бороди залежить від декількох факторів: спадковості, гормонів, метаболізму.
Через брак естрогену, тестостерону і гормонів щитовидної залози волосся росте повільніше і стає тоншим. Через повільний обмін речовин і нестачі вітамінів, амінокислот або мінеральних солей волосся може випадати, ставати тьмяним і ламким.
Але якщо ви генетично схильні до росту волосся на обличчі, то з цим нічого не поробиш. Ходіть без бороди.
Питання № 3. Як доглядати за бородою і шкірою обличчя?
Борода дуже примхлива, тому щоб вона виглядала красивою і здоровою, потрібно приділяти їй увагу. Причому доглядати необхідно не тільки за густотою, але і за чутливою шкірою обличчя. Ось п'ять кроків, які регулярно повинен виконувати кожен щасливий володар бороди.
1. Мийте бороду шампунем
Залишки їжі, звичка чіпати бороду руками, куріння - через все це борода брудниться. Тому правило номер один: миєте голову, мийте і бороду.

Змочіть обличчя і бороду теплою водою, нанесіть шампунь (спеціалізований чи звичайний, але м'який, з натуральних інгредієнтів), промасажуйте бороду і змийте великою кількістю води.

2. Вмивайте обличчя і користуйтеся гоммажем

Вранці і ввечері, вмиваючи обличчя, помийте і бороду за допомогою спеціального мила. Щоб очистити шкіру обличчя і не допустити появи сверблячки і запалень, втирайте крем, що очищає - гоммаж.
3. Розчісуйте бороду
Кращі гребінця для бороди - з натуральної щетини. Щодня розчісуйте бороду, але тільки суху - вологе волосся легше пошкодити.

4. Використовуйте живильні засоби

Масла для бороди - це суміші рослинних та ефірних масел, що володіють пом'якшуючими, живильними і захисними властивостями. Треба вилити кілька крапель на долоню і нанести втираючими рухами в бороду. Бонус до корисності - приємний запах.

5. Зволожуйте шкіру
Через гоління, жорсткої води, холоду і сонця шкіра сохне. Щоб позбутися відчуття стягнутості, користуйтеся зволожуючими кремами і маслами. Тоді і борода буде рости більш здоровою.

Питання № 4. Як вибрати відповідну бороду?

Борода - це ще й красиво. Вона не тільки додає мужності, а й допомагає підкреслити індивідуальність. Наприклад, спортсмени часто вибирають бороди з чіткими контурами і прямими лініями - це підкреслює і особливості їх статури. Творча натура додають до бороди екстравагантні вуса (згадайте хоча б Сальвадора Далі). У ділових людей інші вимоги: борода повинна бути дуже акуратною, тому найчастіше вони віддають перевагу короткій формі.
Але форму бороди потрібно підбирати виходячи не тільки з особистих переваг, але і типу обличчя.
Довгасте обличчя. Бакенбарди та вуса допоможуть скорегувати форму обличчя, зробити його менш витягнутим. Вибирайте широкі баки або стиль «Далі».
Кругле обличчя. Віддавайте перевагу квадратним і трикутним формам бороди і чітким лініям. Вам підійде цапина борідка, «Ван Дайк», «Бальбоа», «Горобець», еспаньйолка, «Заппа» або «Острівець».
Овальне обличчя. Вам дуже пощастило: з таким типом обличчя можна носити практично будь-яку бороду.
Квадратне обличчя. Вибирайте трикутні бороди, які допоможуть візуально подовжити обличчя: цапову борідку, «Якір» або голлівудську бороду.
Ромбоподібне обличчя. Ваш вибір - борода «Ширма» або «Якір», доповнена вусами в стилі «Фу Манчу» або «Вінфілд».
Трикутне обличчя. Для тих, хто хоче трохи округлити гостру форму обличчя, найкраще підійдуть класичні еспаньйолка, «Якір», «Ван Дайк», голлівудська борода чи «Старий голландець».

Питання №5 Чи спекотно влітку носити бороду?

Питання з розряду «А чи не спекотно вам влітку ходити з волоссям на голові?» Так, борода захищає від снігу та вітру в погану погоду, але ніякої додаткової теплоізоляції від неї немає. Крім того, погодні умови не повинні впливати на ваш індивідуальний стиль.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top