29 Mar 2017 09:52

This is цікаво

Корнєєва Лариса

Інтерактивна мапа про жахливе майбутнє Землі

Чи намагалися ви коли-небудь уявити, як глобальне потепління вплине на нашу планету? Тепер на те, як моря затоплюють узбережжя, можна ще й подивитися.

Щоб розповісти людям про глобальне потепління і його наслідки, всесвітньо відомий журнал запустив спеціальний сайт з інтерактивною мапою.
Мова сайту - англійська, але розібратися зможе будь-хто. У нижній частині мапи є повзунок, що показує зростання глобальної температури. Його можна перетягувати в діапазоні від 0 до 4 ° С і спостерігати, як змінюється рівень моря, на панелі збоку і на самій мапі. Найкраще зміни помітні на берегах.
Більш того, окрему ділянку мапи можна скачати в форматі зображення або презентації PowerPoint, а також у вигляді файлу для Google Earth.
На сайті, крім самої мапи, можна знайти посилання на безліч інших інтерактивних презентацій та просто статей про стан навколишнього середовища, який швидко погіршується. Наприклад, аналізатор наслідків затоплень по всьому світу.

За словами Бенджаміна Штрауса, співробітника некомерційної організації Climate Central, що займається дослідженнями в сфері кліматології, підйом рівня моря через глобальне потепління є більшою загрозою для прибережних міст по всьому світу.

Що примітно, карта є свого роду відгалуженням документального фільму «Врятувати планету», одним з продюсерів якого виступив Леонардо Ді Капріо. У документалці представлені інтерв'ю з безліччю відомих всьому світу людей. Наприклад, з колишнім президентом США Бараком Обамою і генеральним директором Tesla Ілона Маском.

Мапу можна знайти на сайті: beforetheflood.com

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top