29 Mar 2017 09:45

Чоловіки vsЖінки

Корнєєва Лариса


Сварки в парі - це нормально

Конфлікти і їх конструктивне вирішення - єдиний спосіб досягти гармонії в парі. Дізнайтеся, що ви можете придбати, якщо перестанете уникати сварок.

1. Ви почнете більше довіряти один одному

Конфлікти, які не можна вирішити швидко, наводять на багато пар такий жах, що вони вважають за краще будь-якими способами їх уникати. Люди вважають такі сварки фатальними для відносин. І даремно.
Якщо вам вдасться поговорити, не переходячи на особисте, але при цьому не пригнічуючи своїх емоцій, а навпаки, роблячи їх доступними для партнера, така сварка тільки зміцнить ваші стосунки. Ви зрозумієте це, коли буря вщухне.
Переживши одну сварку, ви будете менше боятися наступних. Ви станете більше довіряти партнеру і собі, знаючи, що ви цілком можете впоратися з можливими розбіжностями. В результаті ви не будете відкладати складні розмови з половинкою до останнього. Ви зрозумієте, що краще не збирати негативні емоції, а як можна раніше з'ясувати, що не так.

2. Після сварки ви відчуєте себе набагато краще

Якщо вам вдасться висловити свої емоції і випустити пар, ви позбудетеся від напруги, тривожності і страху. Це позитивно позначиться як на вашому психічному здоров'ї, так і на фізичному.
Зрозуміло, це не означає, що вам потрібно зливати всі свої токсичні думки на партнера. Хоча іноді краще висловити все, що накипіло, ніж тримати це всередині і чекати, поки все само собою владнається.
Грег Годек, автор книги Love: The Course They Forgot to Teach You in School, вважає, що золоте правило етики рідко працює в реальних сварках. Занадто тактовна розмова ні до чого не приведе. Тому інколи краще випустити всі емоції, щоб нарешті розібратися, в чому справа.
Єдине правило, якого варто дотримуватися в сварках, - не бити партнера і не кидати в нього важкими предметами. В іншому - вперед: галасуйте, грюкайте дверима, лайтеся останніми словами. Робіть що завгодно, якщо відчуваєте, що це допоможе. Грег Годек

3. Партнер дізнається про ваші думки і почуття

Які б ви не були близькі, ваш партнер нез може прочитати ваші думки. Він напевно просто не здогадується, наскільки сильно вас чіпляє якась тема.
При цьому постає питання: як донести свої думки до партнера, щоб він сприйняв їх правильно і не образився? Особливо якщо це якісь претензії по відношенню до нього. Як не ввести його в зневіру своїм невдоволенням?
Спробуйте не звинувачувати, а говорити про свої почуття, про те, як поведінка партнера відбивається саме на вас. Психологи називають це я-висловлюваннями. Наприклад, ви можете сказати: «Я вже сита по горло твоєю роботою». Я-висловлювання, передає ту ж думку, буде звучати так: «Мене дуже засмучує, що ти часто повертаєшся додому пізно. Я хотіла б проводити більше часу разом ».
Кажуть, що сварки показують всі наші найгірші риси. Але вони також можуть виявити наші найкращі якості, якщо ми впораємося з найважчою їх частиною.

4. Ви станете ближчими

Під час сварок ви з'ясовуєте, що важливо для вашого партнера, що він любить, чого хоче, як вибудовує кордони, наскільки він гнучкий, що його ранить і що йому потрібно, щоб відчути себе краще.
Якщо ви посварилися через те, що ваша половинка розкидає по квартирі шкарпетки, справа може бути зовсім в іншому. Можливо, причина криється в повазі і особистому просторі, а не в акуратності. Грег Годек
Є ще один факт, який не можна не згадати. Секс після сварки вартий практично будь-якої сварки. І він теж зробить вас ближче один до одного. У всіх сенсах.

5. Ви зрозумієте, що ваша половинка - це окрема особистість

Сварки дуже швидко розвіюють ілюзію, що ви вже злилися в одне ціле і досягли повного взаєморозуміння. Навіть добре, якщо цього ніколи не станеться. Так ви все життя можете пізнавати один одного з нових сторін.

6. Ви станете кращим

Ви вчитеся зосереджувати увагу на найголовнішому. На тому, що ваша половинка дуже важлива для вас і ви хочете, щоб близька людина була щаслива. Так ви стаєте більш терплячим, турботливим.
Коли ви в епіцентрі сварки, вам явно не до веселощів. Ви відчуваєте себе огидно. В якомусь сенсі сварки нагадують спортивні тренування. Хіба потіти в спортзалі завжди приємно? Ні. Але так ви прокачаєте свої слабкі місця. Грег Годек
Сваритися - значить кувати меч зі сталі. Тільки після гарту, після багаторазового занурення в розпечене масло і холодну воду вийде витвір мистецтва, яке може пережити будь-які випробування. Так само і з вашим союзом.

7. Ви зрозумієте, що вам не обов'язково бути ідеальним

Сварки показують, що ви всього лише людина. Іноді ви в поганому настрої, іноді вас долає стрес, а іноді ви просто втомлюєтеся. Відповідно, і ваші стосунки не можуть бути ідеальними.
Всі ваші внутрішні таргани, яких ви усвідомлюєте або не усвідомлюєте, в близьких стосунках дадуть про себе знати. Це неминуче.

Під час сварки у взаємодію вступають наші внутрішні діти. Вони вразливі і ірраціональні. Вам як ніби знову по два або три роки. Тому, коли вам роблять боляче, згадуйте, що це робить дитина. Для цього можете тримати під рукою дитяче фото свого коханого.
Хеді Шлайфер, ліцензований психолог-консультант, директор Центру терапії відносин
Використовуйте конфлікт як можливість вирости. Розглядайте сварки не як перешкоду, а як допомогу в побудові здорових відносин.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top