27 Mar 2017 14:33

Незвичайні вулиці світу

Вулиці наших рідних міст часто схожі один на одного і не особливо відрізняються оригінальністю. А уявляєте, що є такі вулиці, над оздобленням яких люди старалися з усіх сил? Незвичайний дизайн, цікаві деталі і фантазія небайдужих жителів допомогли створити найкрасивіші вулиці світу. Ми пропонуємо познайомитися з ними. Не забудьте записати адресу і поїхати туди під час чергової подорожі! :)

Вулиця різнокольорових парасольок, Агеда (Португалія)





Парасольки з'явилися в 2012 році. Відтоді щороку з'являються нові парасольки. Десятки яскраво розфарбованих парасольок не тільки прикрашають вулицю, але і слугують чудовим захистом від сонячних променів. Жителі міста жартують, що до їхнього міста повернулася Мері Поппінс.

Вулиця чарівних килимів, Ла-Оротава (Тенеріфе)





Щорічно в червні в переддень свята Corpus Christi перед ратушею містечка Ла-Оротава розстеляється гігантський килим. Він складається з незвичайних картин, виконаних із вулканічного піску. Пісок видобувають у кратері вулкана Тейде, розташованого на одному з Канарських островів. У виготовленні картин використовують 23 відтінку піску, одна картина створюється протягом 40 днів силами 10 чоловік.

Вілла де Граса, Барселона (Іспанія)





Під час фестивалю Festa Major один із кварталів Барселони перетворюється в яскравий карнавал. На цьому святі вулиці змагаються між собою за звання найоригінальнішої і барвистої. Оформленням кварталу займаються самі мешканці, причому кожна вулиця відповідає певній тематиці.

Вулиця тріснутих каменів, Енсхеде (Голландія)





Roombeek - торгова вулиця в центрі голландського міста Енсхеде. Його доля трагічна і прекрасна одночасно. У 2000 році в цьому місці стався вибух складу феєрверків, від чого 650 будинків і вулиця були зруйновані. Через кілька років район повністю відновили і вивели назовні підземний струмок. Дизайнери обробили дно спеціальним покриттям, завдяки чому струмок постійно покритий брижами. Взимку уламки каміння стають схожими на осколки льодовиків, які з настанням відлиги тануть.

Вулиця Санта-Катаріна, Порту (Португалія)





Азулежу - це кахлі в біло-блакитній гамі, які в Португалії з оздоблювального матеріалу перетворилися на предмет мистецтва. У перекладі з арабської «аззулайдж» означає «камінчик». Раніше азулежу могла собі дозволити тільки португальські багачі, які прикрашали ними свої палаци і церкви. Але з часом біло-блакитні кахлі стали виковувати для оздоблення фасадів та інтер'єрів будинків, номерних табличок і навіть станцій залізниці і метро. Крім естетичної функції азулежу несуть і практичну користь: захищають взимку від вогкості, а влітку зберігають прохолоду.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top