27 Mar 2017 13:47

Чим корисна морська сіль

Сіль дуже важлива для нашого здоров'я. Оскільки вона бере участь в обмінних процесах, в регуляції серцевої діяльності, в роботі нирок і виконує багато інших життєво необхідних функцій. Найбільш корисною для людини є натуральна морська сіль. У харчовій морській солі містяться калій, натрій, кальцій, магній, бром, йод — ці речовини допомагають регулювати живлення клітин і їх очищення, формують клітинні оболонки, покращують передачу нервових імпульсів, допомагають крові згортатися, м'язам — розслаблятися, заспокоюють нервову систему, регулюють гормональний обмін. Крім цього, морська сіль впливає на нервову систему — це відмінний засіб зняття стресу.
Натуральна морська сіль утворюється випаровуванням морської води під впливом сонця і вітру, збирається вручну, раз на рік — в літній час. Зібрана сіль проходить процес обробки — її промивають, сушать і подрібнюють з метою отримання кристалів різного розміру. Така технологія дозволяє зберегти в ній біологічно активні речовини. Яку користь для здоров'я можна витягнути з морської солі?





1. Зміцнює імунну систему
Мінерали морської солі допомагають захисним силам нашого організму залишатися «пильними». Тому, морську сіль рекомендується споживати в кінці літа. Так вашому тілу буде легше впоратися з перепадом температури. Адже дуже часто в негоду ми страждаємо від застуди та грипу.

2. Бореться з депресією
Серотонін і мелатонін - два гормона, які секретує наш мозок для управління стресом. Коли ми перебуваємо в депресії, наша голова не виробляє достатню кількість цих гормонів, і тому печаль і стрес беруть над нами гору. Морська сіль допомагає зберегти ці гормони і підтримувати їх на необхідному рівні.

3. Допомагає боротися із зайвою вагою
Морська сіль допомагає шлунку виробляти речовини, які слугують для виведення з організму всього непотрібного та шкідливого, тобто, в першу чергу, жирів. А тому морська сіль не тільки здатна запобігти печію, але й робить процес травлення більш швидким і комфортним.





4. Запобігає остеопороз
Кістки - це не просто кальцій. Адже до складу нашого скелета входить і сіль, і вона становить ... 1/4! А це означає, що якщо з кістками відбувається щось недобре, то збільшення солі в нашому раціоні піде тільки на користь. Крім того, мінерали, що входять до складу морської солі, є істотним доповненням для відновлення кісток.

5. Усуває спазми і судоми
Ви помічали, що тенісисти з'їдають банан в перервах між сетами? Це через те, що в банані багато калію, а він, у свою чергу, відмінно живить м'язи. Так ось, одним із переваг морської солі є те, що діє вона на наш організм аналогічним чином.

6. Баланс кількості цукру в крові
Морська сіль ідеально підходить для людей, які страждають на діабет, оскільки вона допомагає підтримувати рівень цукру на одному рівні. Так що, якщо у вас є проблеми з рівнем цукру в крові, подумайте про включення морської солі в ваш раціон, адже це натуральний інсулін.


Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top