25 Mar 2017 21:14

Казка-розмальовка "Де живе доброта?"

В одному казковому місті С жили характеринки. У самому центрі міста знаходився будинок дівчинки на ім’я Доброта.Вона і сама не знала, коли з’явилася на світ, однак разом з нею народилися усі інші жителі міста.


Найближчими сусідами Доброти були хлопчики Щедрість, Рішучість, Життєрадісність та дівчата Краса, Надія, Співчуття, Любов. Вони разом росли, гралися на вулиці та ходили до школи. І все було б добре, якби одного дня у будинку поряд не поселилась нова жителька міста.




Як вихована дівчинка,  Доброта одразу пішла знайомитись із новою сусідкою, адже у місті С всі були друзями. Вона стала на порозі та подзвонила у дзвінок. Двері відчинились

:

–       Привіт, я Доброта, твоя сусідка.
–       А я Корисливість. Ти мені щось принесла?
–       У мене є для тебе кекс.
–       Тоді заходь.

Коли Доброта повернулась додому, вона була засмучена. Корисливість була зовсім неприємною дівчиною. Вона сміялася з Доброти, тому що та завжди допомагала своїм друзям, давала свої підручники та ділилась печивом, при цьому ніколи нічого не просила взамін.


Вже через тиждень Корисливість налаштувала проти Доброти усіх сусідів та вигнала її з дому.


Доброта зібрала свої речі і пішла. На її рідній вулиці дівчинці вже не були раді. Характеринка довго блукала містом, аж поки не знайшла галявину Темний куток. Там Доброта і залишилась. Їй було самотньо, іноді страшно та сумно від того, що її друзі полюбили більше Корисливість, але Доброта була доброю, вона не тримала на друзів зла.


Одного дня на галявину до Доброти завітали усі її друзі-характеринки. Вони вибачались перед Добротою і жалілись на Корисливість: після дружби з нею захворіли і Щедрість, і Співчуття, і Рішучість. Любов більше не вміла любити, Надія – вірити у краще, Життєрадісність – отримувати задоволення від життя, а Краса більше не бачила і не дарувала прекрасного. Вони вигнали Корисливість із міста і прийшли, щоб забрати змарнілу і самотню Доброту.


Коли Доброта повернулась у свій будиночок,  все знову стало на свої місця, всі характеринки одужали, над їх вулицею знову засяяло сонце. А на будинку дівчинки з’явилась табличка із написом: «Тут, у місті С на вулиці Щастя живе Доброта».




Завдання : розфарбуй Доброту і її будиночок, у якому вона живе. Домалюй необхідні елементи.


Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top