24 Mar 2017 13:13

Дивні створіння

Чи можна назвати дітей найбільшим щастям у житті? На мою думку, безсумнівно, можна.

З появою дітей у більшості людей відбувається переоцінка цінностей. Багато батьків зізнаються, що до тих пір, поки у них не з’явилися власні діти, вони не знали справжнього щастя.





Погодьтеся, що з появою дитини, до батьків приходить певна відповідальність. Вони стають відповідальними не лише за себе, але й за життя і комфорт свого малюка.

У нашому житті, часом, відбувається багато неприємностей, і саме тоді приходить розуміння того, що зараз тобі потрібні зовсім не яхта в морі і не квартира в новобудові. Достатньо того, що коли ти приходиш додому після важкого робочого дня або в поганому настрої, маленькі рученьки поспішають обійняти тебе, маленькі губки цілують тебе в щічку і називають «матуся». У ту мить забуваються абсолютно всі невдачі.

Через це, дітей сміливо можна назвати - дивними створіннями! А ще, це маленькі комочки щастя, в яких можна багато чому навчитися.





Багато дорослих, нездатні на те, на що здатні діти. Наприклад, що потрібно дорослій людині для щастя? Машина, будинок біля моря і багато грошей. А діти вміють радіти кожній дрібниці і не замислюватися над тим, у чому сенс цього життя, скільки їм потрібно грошей для «хорошого життя».
Малюки вміють цінувати вчинки батьків. Наприклад, купили ляльку або залізничну дорогу, смачний сік, сходили в зоопарк – вражень у дитини від цього вистачить на довгий час. Зараз, сходивши в кіно, ми вже на наступний день або й через годину будемо сумувати, думаючи, чим би себе зайняти ще. А діти довгий час будуть гордо розповідати друзям, як вони з улюбленими матусею або татком ходили на чудовий мультик. Потрібно цінувати час який ми проводимо або з близькими нам людьми, або у якомусь цікавому місці, оскільки не у всіх є така нагода.

Матеріальні блага - недовговічні. А діти – і є те саме велике щастя, яке дістається нам абсолютно безкоштовно і приносить радість протягом усього нашого життя.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top