02 Mar 2017 17:27

5 фото, що сколихнули світ

Фотографія - справді дивовижний винахід людства, без якого ми зараз не уявляємо свого життя.
Щоденні колекції селфі вже стали такими звичними для нас, що іноді справжня цінність фотографій применшується.
Однак світлини - це те, що допомагає зафіксувати ті неповторні секунди, хвилини нашого життя, які ніколи не повернуться, але які залишають слід у нашій пам'яті.
Одні фото викликають радість і посмішку, інші - сум і сльози, деякі відверто шокують, але всі вони показують життя таким, яким воно є, без прикрас.
Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі 5 фото, які свого часу вразили світ і досі не залишать байдужим нікого.


Фото № 1

Один із найвідоміших кадрів у світі - на ньому зображена афганська дівчина у таборі біженців.
Довгий час ніхто не знав її імені, і доля дівчини залишалася не відомою. Лише через 17 років після публікації фото вдалося з'ясувати, що дівчину звати Шарбат Гула, вона вде давно одружена і має 3 дітей.
Тоді Шарбат сфотографували вперше в житті, і це фото стало символом боротьби афганського народу за незалежність.

Фотограф : Стів МакКарі




Фото № 2

Природні лиха - це завжди страшно, і фотографувати наслідки цих бід дуже важко. Так сталося і в 1985 році, коли журналістам довелося знімати після виверження вулкану в Колумбії. На фото - дівчинка Омайра Санчез, яка стала жертвою цієї катастрофи. Вона знаходилася по шию в багні, ноги були зажаті обломками бетонної конструкції. Три дні Омайра боролася за своє життя, але на жаль, врятувати дівчинку не вдалося.

Фотограф : Франк Фурньє




Фото № 3
На сучасному етапі розвитку технологій майже кожна вагітна жінка може побачити, як виглядає її дитина, ще до народження. А у 1965 році ця світлина викликала справжній фурор. Саме тоді громадськість вперше змогла побачити людський ембріон.

Фотограф : Ленарт Нільсон




Фото № 4

Знімок, що показує справжню вірність і любов, а також доводить - домашні тварини - це не просто улюбленці, це - друзі. Цього пса звати Leao, і він 2 дні сидів біля могили господаря, який загинув у страшних зсувах 2011 року в Ріо-де-Жанейро.

Фотограф : невідомий




Фото № 5

Світлина про те, як важливо завжди і в усіх обставинах залишатися людьми. На фото - індійський чоловік, який врятував кошенят під час сильної повені у 2011 році.

Фотограф : невідомий



Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top