09 Feb 2017 18:03

Найкрасивіші породей коней у світі

Коні безперечно є одними з найкрасивіших, величних і граціозних живих істот на нашій планеті. Існує безліч видів, порід і забарвлень цих дивовижних тварин. Кожна порода по-своєму неповторна і прекрасна. В конях поєдналося все - розум, благородство, відданість, жива енергія, прагнення до свободи... Міць і сила цих тварин просто не можуть не викликати захоплення і благоговіння!
Кінь золотої породи – Ахалтекінець
Батьківщина Ахалтекинцев (Ахал-Теке) – Туркменістан. Порода казкової краси, нерідко з блакитними очима. Домінуючі масті – чорна, каштанова і сіра з безліччю відтінків кольору шоколаду і сріблястого металу, кремових варіацій. Блиск волосяного покриву в поєднанні з його незвичайними відтінками привів до виникнення прізвиська «золотий кінь».
Коні мають найвищу репутацію за швидкісними якостями і витривалості, розумні і кмітливі. Заводи по розведенню зустрічаються в багатьох країнах, включаючи Росію. Ахалтекінець в подарунок – це прояв найбільшого поваги, визнана не тільки в східних країнах, але і по всьому світу.


Нове відродження Фризів
Фризи – єдина з корінних порід Нідерландів, яка існує в наші дні. Особливий шарм представникам породи надає густа поточна грива і шовковисте волосся нижче колін. Більшість особин вражає вугільно-чорним кольором без єдиної плямочки. У поєднанні з високим зростанням кінь фриз справляє враження надзвичайної краси і могутності.

Кінь королів з Андалузії
Андалузії породу можна назвати чисто іспанської, оскільки до 1964 року її вивезення за рубежі країни був повністю закритий. За свою стати і красу, коней часто запрягали в королівські упряжки. А за терплячість і силу – ставили під сідло воїна.

Орловський рисак – порятунок на краю загибелі
Впізнаваний красень, який вийшов на світову арену у 18-19 століттях. Назву отримав на честь графа Орлова, що вклав велику любов і кошти у становлення породи.
Орловцы прекрасно складені, відрізняються грацією і легким польотом пересування. Багато письменники і художники відображали рисаків у своїх творіннях. Коней знімали в кіно.


Хафлінгери
Хафлингеры - легко впізнавані. Золотиста масть з білою гривою і хвостом зробилися їх візитною карткою. мають довгу історію, багато досліджень проводилося у спробі відповісти на питання щодо точного віку і походження цієї породи. В середньовічних літописах згадується порода коней, знайдених в Австрійських Альпах. Хафлингер - ідеальна кінь для всієї родини. Це кінь для спорту і фермерства.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top