Сообщество Музыка

18 Feb 2010 23:55

Scorpions скажуть всім Good Bye!

19 березня орда фанів з нетерпінням чекає релізу нового албому "Sting at the tail" ("Укус у хвіст"). Новий альбом, записаний паралельно у рідному місті скорпів Гановері та шведському Стокгольмі, обіцяє бути вражаючим. Ось що з приводу цього каже Рудольф Шенкер, лідер та засновник цього гурту: "Лише після зведення нашого альбому ми переконалися, наскільки він неперевершений! Це неначе гімн всім нашим найкращим пісням 80-х!"
Але на превеликий жаль новий альбом має виявитись останнім... Ми, тобто фани, знали, що це має трапитися, але не думали, що це відбудеться так несподівано. Воно і не дивно: адже вокалісту і автору текстів Клаусу Майне вже 61! І він далеко не найстарший учасник цього гурту. Тому, як ці дідугани, незважаючи на свій поважний вік, вміють завести публіку, можна лише дивуватись. На офіційному сайті гурту можна прочитати наступне: "Ми щасливі, що через стільки років відчуваємо все ту ж пристрасть до музики, як багато років тому на зорі нашої кар'єри. Саме тому і саме зараз настав час погодитись з тим, що ми досягли кінця творчого шляху"
Після виходу "Sting at the tail" скорпи вирушать в своє останнє світове турне: "Ми закінчуємо нашу кар'єру з альбомом, який вважаємо одним із найкращих та з туром, що стартує в нашій рідній країні Німеччині та пронесе нас через 5 континентів протягом декількох років" За словами того ж Клауса Майне прощальний тур триватиме років 2-3. Вже в березні гурт має виступити у Москві. Дуже хочеться сподіватись, що музиканти матимуть за можливість і не оминути нашу країну. Але вразі чого, з придбанням квітків раджу поспішати при їх появі у продажу, адже на московський концерт найдешевший квиток коштує 3500 рублів! А найдорожчий 13 000!!
Хочу на кінець сказати, що Scorpions вже колись лякали своїх фанів закінченням музичної кар'єри. Саме тоді, років 5-6 тому, вони прогриміли по планеті з світовим турне "Unbrakable". Вражаючий концерт тоді відбувся і в Києві в Палаці спорту, на якому був присутній і ваш покірний слуга :) Але цього разу, здається, вони таки дійсно закінчать кар'єру. Адже вік -- поважний аргумент, погодьтесь.

Ех, як нам буде не вистачати магічного голосу Клауса, чаруючих гітарних соло Матіаса Ябса, майстерних і оригінальних гітарних ритмів Руді Шенкера! А хто зможе замінити їх в сенсі романтики? Готовий побитись об заклад, що мільйонам з нас запали ліричним жалом в серце романичні балади. Такі, як "Still loving you", "Allways somewere", "Holiday". Одні з останніх: "May be you, may be I", "Love will keep us alive" та десятки, десятки інших!.. Але Scorpions залишаться. Залишаться на дисках, вінілах, вінчестерах. І обов'язково залишаться в нашій пам'яті та наших серцях! Адже вони вічні. Вони перетворилися на ідею, а ідеї не вмирають!..

І на останок пропоную вам, любі мої, послухати пісню, якій вже виповнилося 20 років. Один з тих неперевершених хітів, від яких серце на мить завмирає. Отже, вашій увазі пропоную "Sand me an Angel":



Також раджу вслухатися в лірику. Ось наводжу приблизний переклад:

"Одна мудра людина сказала мені: іди туди, де закінчується світло.
Де вітер обдуватиме твоє обличчя, як роки проходитимуть повз тебе.
Почуй цей голос з глибини,- це поклик твого серця! Закрий свої очі на мить і ти знайдеш вихід із темряви!
Ось я тут! Я пошлю тобі ангела!
Ось я тут! В країні ранкової зорі..."

Comments

BlackSoul
BlackSoul 26 Feb 2010 19:56
Скорпи найкращі! З одного боку шкода , що це їхній останній альбом, а з іншого - вони і так багато зробили за своє життя. Думаю, що вони будуть такою легендою, як і Бітли чи Дж.Леннон, або ж Есвіс Преслі.
Так, що порадуймося з того , що вони вже нам подарували!
the_Smart_Dog
the_Smart_Dog 27 Feb 2010 02:56
Вони вже стали такою легендою :)
Back to Top