05 Oct 2017 11:00

Молодіжні субкультури

Молодіжна субкультура – будь-яке об'єднання молоді, що має власні елементи культури, а саме: мову (сленг), символіку (зовнішня атрибутика), традиції, тексти, норми і цінності.

Сучасна наука виводить навіть певну класифікацію молодіжних субкультур. В короткому викладі їхня типологія виглядає так:
─ романтико-ескапітські субкультури (хіпі, емо, байкери );
─ гедоністично-розважальні (мажори, рейвери, репери );
─ кримінальні (гопники, скінхеди);
─ анархо-нігілістичні (панки).

Насправді, існує дуже багато неформальних організацій та субкультур. Навіть порахувати їх складно. На відміну від загальної думки, у більшості неформалів рівень інтелекту вище середнього, вони зазвичай багато читають, добре розуміються на музиці, і серед них чимало творчих людей.

Субкультура Анімешники


Сучасне суспільство не може прожити ані дня без видовищ, тому постійно виникають все нові його види, апогеєм чого є "видовище не виходячи з хати" (сидячи за компом чи телевізором). І на одвічне питання: що б таке подивитись? В 1/3 молоді відразу спливає лише 1 слово, а саме АНІМЕ.

Аніме (від англ. animation [анімейшн] — анімація) — японська мультиплікація, головна відмінність від мультиплікації інших країн полягає в тому, що аніме в основному робиться з розрахунку на підліткову та дорослу аудиторію. Вважається, що всесвітньої слави та визнання аніме набуло після отримання премії Оскар в 2003 році аніме “Віднесені духами ”.

Хіп-хоп – молодіжна субкультура


Встановлено типовий “прикид” хіп-хопера – як правило, це були спортивні костюми, дуті болонієві безрукавки, несиметрично натягнуті на голову бейсболки і обов’язковий елемент – величезні кросівки (бажано білі) зі ще більшими “язиками ”. Аксесуарами до цього всього слугували золоті ланцюги, медальйони на шиї та вузькі затемнені окуляри.

Найважливіші елементи хіп-хопу:

Читка (читання репу) – при видимій простоті цього уміння, воно вимагає від майстра значно більше старань, аніж може здатися на перший погляд. Читання текстів повинно бути не монотонним, а таким, щоб запам’ятовувалося. Тому величезна увага приділяється правильному підборові рим, інтонацій, і велика увага приділяється алітерації.

Брейк (бі-боїнг) – танцювальний елемент даної субкультури. Описувати його надзвичайно складно. Це точно той випадок, коли краще один раз побачити . А побачити можна майже у всіх кліпах реперів, а останнім часом і не тільки у їхніх кліпах.

Графіті – оригінальні малюнки на стінах та інших поверхнях міста, які зроблені балончиками з фарбою. Для графіті майже обов’язковою є присутність тексту в малюнку, хоча останнім часом спостерігається поступовий відхід від цього канону і перехід до просто живопису.

Ді-джеїнг – музичний супровід для репу і брейку, хоча, діджеїнг може існувати і окремо. Традиційно для нього використовуються вінілові платівки, які крутять ді-джеї. Як один з підвидів ді-джеїнгу існує «скретчінг» (від англ. Scratch –подряпина). В цьому випадку з платівок видобувають специфічний звук який виникає від контакту вінілу та звукознімальної голки.

Хіп-хоп – субкультура, яка сформувалася і перебуває зараз у стадії свого найбільшого впливу на молодь. З кожним роком вона все більше поширюється по всьому світі.

Субкультура ЕМО


Є думка, що Емо - це лише перехідний період в життя підлітків, а не стиль життя. Емо швидше за інших вчаться любити і виживати. Вони сильніші, ніж люди багатьох інших субкультур. Вони не ріжуть собі вени, не кидаються з будівлі. Вони просто віддаються своїм відчуттям і емоціям. Вони живуть і люблять життя.

Одягають щільно сидячі олімпійки, ніяких мішкуватих речей. Светри в ромб з V-образним вирізом. Смугасті і клітчасті речі. Основні кольори для Емо - чорний, білий, червоний і рожевий.

Деякі атрибути Емо. Вибілена особа, бліді губи майже в тон шкірі і дуже яскраво підведені очі. Іноді Емо зображають на своїх обличчях чорні доріжки нібито від розмитої сльозами косметики і малюють чорним олівцем сльозинки. На нігтях чорний лак.

Образне зображення Емо. Сьогодні ця субкультура набула широкого поширення. Головна риса Емо — це вираження та нестриймання своїх емоцій, найважливіше — бути собою і не заганяти себе у якісь певні рамки. У Емо свої погляди на життя, яке складається з двох основних кольорів: чорного (символізує несправедливість, жорстокість світу) та яскравих кольорів (щасливі емоції, кохання, приємне переживання).


Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top