21 Sep 2017 16:47

Прості способи обходу обмеження російських інтернет-ресурсів

Згідно з рішенням Ради національної безпеки, яке затвердив президент Петро Порошенко, в Україні було заблоковано доступ до "Одноклассников", "ВКонтакте", "Яндекса", Mail.Ru та інших російських сайтів. Переналаштувавши браузер, ці обмеження можна буде обійти.


VPN (virtual private network).


Цей спосіб дозволяє підмінити своє місце розташування, вдавши жителя країни, в якій потрібний сайт не заборонений. Наприклад, в браузері Chrome необхідно зайти в каталог розширень через кнопку налаштувань.


Проксі-сервер.


Спеціальний сервер виконує роль посередника між користувачем і необхідним ресурсом. Проксі-сервер запитує інформацію на заблокованому сайті і від себе передає її на комп'ютер користувача. У найпростішому випадку проксі-сервер виконаний у формі звичайного сайту, де потрібно ввести адресу необхідного ресурсу. Серед таких сервісів – Hideme, Ninjacloak, ProxFree, Proxyweb, Hide My Ass, Proxfree.com, Stealthy.co. Принцип їхньої дії дуже схожий: зазвичай вони просто вимагають скопіювати посилання в рядок на своїй головній сторінці.


Програма-браузер Tor.


Віртуальна мережа, що передає трафік у зашифрованому вигляді і гарантує цілковиту анонімність. У браузері є велика кількість додаткових налаштувань для забезпечення максимального захисту.


Турбо-режим браузера.


У браузері Opera достатньо в налаштуваннях увімкнути Opera Turbo, який буде допомагати обійти обмеження.


Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top