21 Sep 2017 15:37

"Повернемо Яндекс разом"

Проглянувши немало статей, які пропонують способи обходу обмеження мережі Яндекс, я можу зробити висновок, що існує три способи.

Перший — обійти блокування через VPN


VPN - спосіб прикинутися іноземцем, в якій доступ до потрібного сайту не заборонений. Також користувачеві надається шифрування всіх даних, що передаються. До мінусів VPN можна віднести необхідність настройки, нехай і мінімальної, і внесення абонплати. Плюсом використання VPN-сервісів є робота не тільки в браузерах, але і для всього трафіку. За допомогою VPN-сервісів можна користуватися програмами, яким необхідний доступ до мережі (наприклад, плеєр Spotify).



Другий — доступ через проксі-сервер


Проксі-сервер дозволяє виходити в інтернет через віддалений сервер, завдяки чому сайт і провайдер думають, що ви перебуваєте в тій країні, де цей сервер розташовується. Виглядає він як звичайний сайт. Щоб отримати доступ до заблокованого сайту потрібно просто вказати його адресу в поле проксі-сервера. Найвідоміші серед них: ProxFree, Hideme, Proxfree.com, Ninjacloak, Proxyweb, Hide My Ass, Stealthy.co. Недолік – в тому, що сторінки повільно завантажуються. Часто трапляється, що сторінки спотворюються.

Третій — браузери


Браузер Tor передає інформацію в зашифрованому вигляді. У ньому є багато налаштувань для максимальної анонімності. Однак він теж повільно завантажує сторінки, оскільки будь-який запит шифрується і передається іншому користувачеві Tor і так кілька разів. Ніхто, крім першого і кінцевого вузла, не знатиме, куди був адресований запит і яку інформацію запитували.

Хоча пропонують ще один спосіб, вважається, що він є найпростішим.


Одним з найпростіших способів обійти блокування сайту може виявитися установка розширень для браузера. Вони не вимагають від користувача практично ніяких дій, окрім установки.

Приклади таких розширень:

• anonymoX для браузерів Chrome і Firefox
• Browsec для Chrome, Firefox і Opera
• FriGate для браузерів Chrome, Opera і Firefox
• Privatix для Chrome, Opera і Firefox
• ZenMate для браузерів Chrome, Opera, Firefox

Comments

ananas_ua
ananas_ua 14 Feb 2018 18:40
бот
Back to Top