04 May 2017 01:55

Відпочинок влітку: ідеї для подорожей Україною

Відпочинок влітку: ідеї для подорожей Україною



1.Озеро Синевир
У незайманих лісах Закарпаття, на вершині гори Озірна знаходиться овіяне легендами озеро Синевир, це своєрідна візитка України. Воно дуже глибоке й чисте, з крутими схилами берегів, порослих ялівцем та буком. Звідусіль б'ють джерела, можна скупатися у гірській річці Теребля, а у серпні у тутешніх місцях повно грибів і ягід. Розбийте намет і насолоджуйтеся незабутнім відпочинком, дивлячись, як зоряне небо, особливо виразне у горах, відбивається у найчистішій воді.
Як дістатися: краще їхати своїм транспортом до смт Міжгір'я,
громадський транспорт ходить один раз на день.
2. В Ізюм – на гору Кременець
На Харківщині є унікальне місце – гора Кременець, найвища в області, геологічний пам'ятник природи. Піднявшись на неї, ви побачите чудову панораму околиць. На самій вершині – таємничі кам'яні ідоли, походження яких досі невідомо, і меморіал в пам'ять про Велику Вітчизняну війну.
Як дістатися: з Харкова до Ізюма ходять автобуси та електрички.
3. Побачити «Голову Чацького» у Житомирі
Влітку варто відвідати одне з наймальовничіших місць – Житомирський каньйон. На берегах річки Тетерів ви побачите химерні, порослі лісом скелі, одна з яких нагадує людську голову. Її так і називають «Голова Чацького». На честь кого саме названа скеля – версії розходяться. Тутешня природа – прекрасне місце для пікніка, а скелі підходять для занять альпінізмом.
Як дістатися: до Житомира поїздом або автобусом.
4. Відпочинок у Карпатах влітку
Літній відпочинок у Карпатах, у гостинних господарів, походи по ягоди та гриби – у цьому принадність екотуризму. Завдяки Інтернету можна підібрати затишний приватний пансіонат у горах на Буковині (Чернівецька область) або у передгір'ї Карпат, у Яремче (Івано-Франківська область) – відомому курорті. Любите екстремальний відпочинок – тоді підніміться на найвищу вершину України – Говерлу. Найлегший підйом з боку селища Лазещина. Довжина маршруту 16 км, підйом 1350 м.
Як дістатися: поїздом до Чернівців чи Івано-Франківська.
До Лазещини з Івано-Франківська та Коломиї ходять маршрутки. Або поїздом до Рахова.
5. Шацькі озера
Мальовничі Шацькі озера на Волині можуть по праву змагатися з морським відпочинком. Вони входять до складу Шацького національного природного парку. Найбільше з 30 озер гряди – Світязь, його глибина сягає 58 м, а вода така чиста, що навіть на глибині 8 м видно піщане дно. Захід сонця на острові озера Світязь – неймовірно красиве видовище, яке запам'ятається вам на все життя. На Шацьких озерах чотири зони відпочинку: «Гряда», рекомендована молоді; і більш спокійні «Світязь», урочище «Гушова» і «Пісочне».
Як дістатися: поїздом до Ковеля, звідти маршруткою до Шацька або Світязя.
6. Блакитні озера, Чернігівська область
Блакитні озера у селі Олешня Чернігівської області полонять відпочиваючих кришталево чистою водою, піщаними берегами і приголомшливими видами природи. На Великому Блакитному озері є VIP-зона з кемпінгом, гриль-баром, спортмайданчиками, водними гірками. Умови проживання НЕ люкс: дерев'яний будиночок з ліжком або намет. Готувати потрібно самим або запасатися їжею.
Як дістатися: автобусом до смт Ріпки з Києва чи з Чернігова. Від Ріпок до Олешні ще 30 км. Можна скористатися потягом з Чернігова. Вийти необхідно на залізничній станції Грибова Рудня. Звідти до озер зовсім недалеко.
7. На Південний Буг за екстримом
Влітку можна сплавитися по Південному Бугу, подолати пороги у районі села Мигія у Миколаївській області. Це гірський край серед степових просторів. Його ще називають маленькою Швейцарією. Рафтинг по Південному Бузі підходить і початківцям-екстремалам: на відміну від гірських карпатських річок, вода тут не крижана, а тепла. Маршрути різної складності, на деякі беруть дітей від 6 років у супроводі дорослих. Місця дуже мальовничі: гранітні береги-скелі, оточені зеленню. Це територія Регіонального ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя». Якщо вас цікавить сплав по Південному Бугу, звертайтесь сюди – обов’язково зазначте своє ім’я і що вас цікавить маршрут Південним Бугом.
Як дістатися: до Мігей найкраще їхати з Первомайська Миколаївської області, автобусом 10 хв. Деякі тури починаються з Первомайська.
8. Ольвія – подорож у часі
Якщо ви відпочиваєте на Чорному морі в околицях Миколаєва або Очакова, варто виділити день на відвідування Національного історико-археологічного заповідника «Ольвія». Тут у 7 столітті була антична грецька колонія, і зараз можна побачити руїни оборонних споруд, міських кварталів і храмів. У відтвореній будівлі старого маяка знаходиться музей, де можна оглянути найцінніші археологічні знахідки. Більше про те, як дістатися, що подивитися і інші практичні поради читайте у статті про Ольвію.
Як дістатися: до селища Парутине, де знаходиться вхід у заповідник, ходять маршрутки з Миколаєва від станції «Дачна» (30 хв у дорозі) і з Очакова (20 хв).
9. В Одесу – за враженнями
Перлина Чорного моря Одеса приваблює пляжами на будь-який смак: для молоді підійде Аркадія з шикарними нічними клубами. Для більш спокійного відпочинку – Відрада і Ланжерон, поруч з яким знаходиться дельфінарій «Немо». В Одесі ви не тільки відпочинете на пляжі, але і помилуєтесь величезним морським портом, пройдетеся по колоритних Дерибасівській вулиці, Приморському бульвару, Потьомкінських сходах. Відвідайте відомий ринок Привоз. Для повноти вражень можна спуститися під землю – в Одеські катакомби. Без екскурсовода тут не обійтися.
Як дістатися: до Одеси поїздом або автобусом.
10. Кінбурнська коса
У Миколаївській області, в Очаківському районі, є чудове місце – Кінбурнська коса. Вас чекають білосніжні піщані пляжі, аромат хвойного лісу і дикі степи з різнотрав'ям. Тут знаходиться Національний природний парк «Білобережжя Святослава». Це прекрасні місця для фотополювання: ви зможете побувати на екскурсії у місцях, де живуть рожеві фламінго, білі чаплі, пелікани, побачити дикий велетенський ліс. На Кінбурнській косі є і лікувальні грязьові озера.
Як дістатися: їхати з Одеси або Миколаєва до Очакова, звідти катером 45 хв.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top