04 May 2017 00:06

10 сучасних українських художників, визнаних у світі

10 сучасних українських художників, визнаних у світі 

     Українські художники вже давно популярні серед іноземних колекціонерів. Все частіше на європейських аукціонах можна зустріти роботи наших співвітчизників, які купують за десятки тисяч доларів. Не потрібно бути експертом, щоб побачити красу та оригінальність робіт українських митців.
     Ми мріємо, щоб картини наших художників визнавалися та шанувалися у всьому світі.   
     Про Анатолія Криволапа сьогодні говорять чи не найбільше. Він – найдорожчий серед представників сучасного українського мистецтва на міжнародному арт-ринку. У жовтні 2013 року на торгах аукціону “Phillips de Pury & Со” в Лондоні роботу “Кінь. Вечір” було продано за $186 тис. Рекордну суму ще ніхто з інших митців не зміг перевершити.
     Картину Олександра Ройтбурди з серії «Прощавай, Караваджо!» у 2009 р. було продано на лондонському аукціоні “Phillips de Pury & Co” за $97 тис. Цікаво, що надихнув художника на створення серії успішних картин резонансний випадок: викрадення з Одеського музею західного і східного мистецтва роботи Караваджо «Поцілунок Іуди».
     Василь Цагалов – один з найвідоміших сьогодні українських художників. Прославився своїми провокаційними роботами: він торкається тем релігії, зображає оральний секс. Картину Василя Цаголова з циклу «Офісна любов-2» купили за $53, 6 тис. на аукціоні Phillips de Pury & Company на початку червня 2009 року. Того ж року на Sоthеbу’s картину Цаголова «Зайчик» придбали за $41 тис. Це офіційно задокументовані продажі. Однак існує і неофіційний ринок «з рук у руки». Інсайдери подейкують, що картину «Кого боїться Хьорст» один колекціонер придбав за близько $100 тис.
     Ніделанди, США, Швейцарія, Туреччина — країни, де можна побачити роботи ще одного відомого сучасного українського художника Олега Тістоля. У 2011 році його картину “Море” оцінили у $28, 75 тис. А вже в 2013 європейські цінителі мистецтва придбали картину “Розмальовка” за $53, 9 тис.
     Олександр Гилицький відомий у всьому світі. Його картини оцінюють у десятки тисяч доларів. А роботу “Небо Олегівська” продали за $41, 25 тис. На жаль, художник помер у 2009 році, але його картини і надалі є популярними на виставках і аукціонах. Роботи Олександра виставляються у галереях України, Франції, Хорватії, США, Франції, Норвегії, Фінляндії, Великобританії, Німеччини, Польщі.
     Картину Олександра Клименка «Індія. Гоа» купили за $25 тис. Клименко відомий як художник-інтелектуал, філософ і теоретик. Крім картин, він пише аналітичні тексти про мистецтво, прозу, есе, час від часу здійснює масштабні кураторські проекти.
     Максима Мамсікова визнали одним з п’ятдесяти найуспішніших митців України. Мамісков брав участь у більш ніж 30 групових проектах в Україні, Росії, Греції, Німеччині, Норвегії, Франції, Великобританії та США. Починаючи з 2009 року, роботи художника були продані на таких аукціонах як, Sotheby’s, Phillips de Pury, Vladey і Macdougall’s. А картина «Морський бій» пішла з молотка за $35 тис.
     Ілля Чічкан – яскравий представник нової хвилі українського мистецтва. Його роботи часто виставляють в українських галереях. Його твори високо цінують у Європі. Одну з його картин “It” продали у 2007 році за $70 тис. Найчастіше автор використовує образи мавп для своїх робіт, його картину «Чарлі» продали за $20,5 тис.
     У 2009 році Оксана Мась виявилася рекордсменкою — її роботу DRIVE 9 на одному з європейських аукціонів купили за $55, 2 тис. На українському ринку картини Оксани Мась коштують від $20 тис.
     Олег Голосій український художник, помер у 1993 році у віці 28 років. Проте вкотре можна переконатись, що після смерті творчих людей цінують ще більше. За останні роки роботи художника встигли взяти участь у виставках в Росії, Франції, Німеччині, Англії. На ринку його роботи коштують від $20 тис., хоча за словами галеристів, за його картини колекціонери віддавали набагато більше — по $100-250 тис. «6 Слонів» оцінюють у $35-40 тис.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top