27 Apr 2017 22:54

Топ 5 побутових лайфхаків

Топ 5 побутових лайфхаків



Життя прекрасне, коли побут не приносить зайвих турбот! Побут – невід’ємна частина нашого життя. Хитрощі, які допомагають вирішити дрібні побутові труднощі, актуальні завжди. За радянських часів життєві поради публікувалися в рубриках «Господині на замітку». Сьогодні народну мудрість друкують з тегом «Лайфхак».

1. Помити вазу з вузьким горлечком

Гарну, але брудну вазу з вузьким горлом простіше викинути, ніж вимити. Як і симпатичну пляшку від оливкового масла або лікеру. Але є простий спосіб повернути посудині чистоту. Змішайте 0,5 склянки рису і 0,5 склянки соди, насипте у вазу, залийте гарячою водою на 3/4. Закривши горло рукою або кришкою, гарненько збовтайте і ваша посудина готова до подальшого користування.

2. Вдарити горілкою по цвілі

Боротися з цвіллю складно, але можна. У боротьбі за чистоту кращим чином себе зарекомендувала горілка. Залийте горілку в розпилювач, обробіть уражену поверхню. Зачекайте кілька хвилин. Почистіть губкою або ганчіркою.

3. Оцет подолає вапняний наліт

Оцет дешевий, безпечний і ефективний. Де в побуті його застосовувати? Наприклад, для видалення вапняного нальоту. Нанесіть оцет на поверхню з нержавіючої сталі або хрому. Зачекайте. Процедура може зайняти і кілька годин. Протріть поверхні ганчіркою, і все готово. Насолоджуйтесь блиском стальних поверхонь.

4. Протирати пил в 2 рази рідше

Щоб пил осідав на меблях менше, а вам доводилося рідше її витирати, додавайте в воду кондиціонер для білизни. Або трохи шампуню з антистатиком.

5. Прасувати в 2 рази швидше

Застелите фанеру прасувальної дошки фольгою і надіньте назад чохол. Властивості фольги дозволять прасувати одяг лише з одного боку. Друга пропрасується автоматично.


Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top