04 May 2017 16:50

Стрес від соціальних мереж

WhatsApps. Facebook-повідомлення. Cмс. Дзвінки. Instagram. Твіти. Чи зможемо ми коли-небудь бути вільними від постійного потоку повідомлень? Знаєш, що таке головний біль, викликаний звуковим сигналом телефону і вібрацій 24/7? Стикаєтеся з цим будь-де?





Це дійсно важко бути товариським без соціальних медіа в сучасному світі. Було б дуже важко контактувати з друзями та сім'єю, особливо якщо вони живуть далеко. Організація зустрічей була б кошмаром - уявіть собі, щоб встановити дату в письмовому вигляді або особисто, треба знати все за тижні наперед. Що станеться, якщо ви спізнюєтеся? Ви навіть не будете в змозі надіслати своїм друзям текст, щоб повідомити їх без телефону чи ПК. Події у повідомленнях Facebook і WhatsApp зробили організацію простою. Вони дозволили спонтанність у зустрічах - якщо це сонячний день, чому б не піти на пікнік у парку? Без новин про погоду, додаток для карт на телефоні та групове повідомлення Facebook, щоб запросити своїх друзів і вирішити, хто повинен принести фруктів, напоїв і хто повинен принести чіпсів, цього б не сталося, правда? Вдома, навіть якщо б ми передбачили хорошу погоду сьогодні, коли ми востаннє бачили друзів особисто? Це зайняло б набагато більше часу та сил.





Але соціальні медіа завдають багато стресу. Якщо ви не перевіряєте свій телефон, хоча б щопівгодини, ви можете втратити щось важливе або цікаве. Якщо ви не відповідаєте на повідомлення, друзі та знайомі можуть подумати, що ви забули про них. Якщо ви зайняті домашніми справами, ви зможете утриматися від спокуси, щоб перевірити, чому ваш телефон блимає?



Комунікація 21-го століття швидка і проста, але це зовсім не означає, що у нас є більше вільного часу. Напевно, якраз навпаки. Можливість відправити швидке повідомлення одному другові означає, що ми маємо час, щоб відповісти ще п'ятьом іншим, і перш ніж ви зрозумієте це ви вже будете спілкуватися з п'ятьма знайомими одразу. Чи зможете ви сконцентруватися на якійсь із бесід? А якщо ваш Twitter чи Instagram гуде новинами, навіщо виходити на вулицю, щоб пограти в футбол або записатися на уроки музики? Ви вже розважились, але вам просто не вистачає часу, щоб розслабитися, випустити пар, насолоджуватися світом. Тому спробуйте хоча б раз залишити свій телефон вдома і робити щось продуктивне, можливо, навіть наодинці, і вже сьогодні ви зможете відчути себе краще, без турбот, що хтось чекає відповіді, твого рішення чи поради. Займись самовдосконаленням, релаксуй наодинці!




Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top