31 Mar 2017 19:51

Секрети голівудської посмішки: люмініри VS вінірів

Люмініри і вініри – одне з останніх досягнень естетичної стоматології. Дані технології дозволяють без протезування ефективно усунути косметичні дефекти передніх зубів. Зокрема, плями, жовтизну, відколи, зміщення тощо. Замість цього Ви отримаєте абсолютно рівний зубний ряд, іншими словами – ідеальну посмішку. Не дарма ж, друга назва популярних технологій – голлівудські вініри/люмініри.


Чим люмініри відрізняються від вінірів? 
Варто пам’ятати, що як і люмініри, так і вініри є найтоншими пластинками-накладками на передню стінку зубів. Стоматологи часто проводять для них аналогію з накладними нігтями. Ці надміцні пластинки виготовляють для кожного індивідуально по зліпку зуба. Для вінірів використовують композити, фарфор або кераміку, для люмінірів – спеціальний запатентований матеріал Cerinate Porcelane. Товщина вінірів зазвичай коливається від 0,5 до 0,7 мм, у той час як товщина люмінірів складає всього 0,2-0,3 мм (як контактні лінзи). За рахунок цього, при установці вінірів доводиться видаляти шар емалі, рівний товщині накладки. 



Що краще?
Виходячи з усього вищесказаного, не складно зробити висновок, що у люмінірів більше переваг. По-перше, встановлюються вони швидше і менш болісно. По міцності нітрохи не поступаються справжнім зубах за рахунок своєї еластичності. А по-друге, люмініри відмінно пропускають світло і на них не утворюються тріщини і мікротріщини. Після установки люмініри складають з зубом майже єдине ціле, що виключає попадання вологи або їжі. Приблизний термін їх служби – близько 15-20 років (вініри ж протримаються усього 5-10 років). Хоча, вініри більш прозорі і за рахунок цього виглядають природніше. До того ж, люмініри коштують набагато дорожче вінірів.
 



Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top