02 Apr 2017 22:37

Пекельне кабаре/Cabaret de l'Enfer

В кінці XIX століття в Європі неймовірно зріс інтерес до всього містичного. Маги і гіпнотизери демонстрували здивованим глядачам свої трюки, а медіуми влаштовували спіритичні сеанси.


У французькій столиці любителі полоскотати собі нерви відправлялися в "Пекельне кабаре" (Cabaret de l'Enfer). Відповідний антураж дозволяв публіці відчути себе ніби в пеклі. Кабаре з'явилися в Парижі в 1880-х роках.


По фасаду було вже зрозуміло, що всередині знаходиться щось надзвичайне. Моторошний вхід у вигляді розкритого рота, фігури чортиків, які відправляють грішників в киплячий котел - все це налаштовувало відвідувачів на містичний лад.


Внутрішній інтер'єр повністю відповідав заявленій тематиці: низькі печерні склепіння з переплетеними фігурами людських тіл, чсвічки, різкий запах горілого. Декоративні розломи в стінах були прикрашені розплавленим металом, що імітує золото і срібло. Все вказувало на те, що відвідувачі потрапили в справжнє пекло.


Варто відзначити, що Cabaret de l'Enfer було далеко не єдиним кабаре зі специфічною тематикою. Пліч-о-пліч з ним, немов глузуючи, розташовувалося «Небесне кабаре» (Cabaret du Le Ciel). В районі Монмартра людей розважало «Кабаре Небуття» (Cabaret du Néant). Відвідувачів водили по приміщеннях зі скелетами і черепами.

Cabaret de l'Enfer проіснувало до 1950-х років.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top