02 Apr 2017 22:37

Поїзд у власному будинку або креативність будівників

Поспішаючи вранці на роботу, чи замислювалися Ви коли-небудь, що не завадило б, щоб зупинка трамвая або метро були прямо у власному під'їзді?
У Китайському місті Чунцин таку ідею дійсно втілили в життя!

У Чунцині, одному з найбільших за чисельністю населення міст Китаю, одна з ліній монорейки проходить прямо через житловий будинок. Його мешканці можуть сісти в поїзд на станції Лізіба, яка займає два поверхи будинку - сьомий і восьмий.

Монорейкова лінія побудована так, що проходить крізь отвір в житловому 19-поверховому будинку. Найближчі стіни квартир стикаються з тунелем, а відстань до бічних і нижніх вікон не досягає і метра.

Хоча люди живуть практично на жвавій станції, шум від поїздів пригнічує спеціальне обладнання. Видання Daily Mail стверджує, що цей звук турбує мешканців не більше, ніж працююча посудомийна машина, але, за іншими даними, люди скаржаться на шум і головні болі.

Таке рішення - результат компромісу: завдяки йому стало можливим не зносити всю будівлю заради нової монорейкової лінії.

Представник департаменту міського транспорту сказав: «Наше місто дуже щільно забудоване, і пошук місця для нових доріг стає складним завданням».

У місті Чунцин на південному сході Китаю живе 49 мільйонів людей на площі 80 тисяч квадратних кілометрів - на цій території можуть двічі вміститися Нідерланди.

У такій ситуації містобудівникам доводиться творчо підходити до розподілу простору.







Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top