23 Mar 2017 17:53

ЧИМ ЧОЛОВІКИ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ ВІД ЖІНОК

ЧИМ ЧОЛОВІКИ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ ВІД ЖІНОК 

Чи дійсно різниця між чоловіком і жінкою дуже значна? Так! Більшість навіть не здогадується, наскільки фундаментальні відмінності між чоловіками і жінками. Гендерні особливості є на фізіологічному, психічному рівні. 


Зокрема, чоловічий мозок запрограмований ефективно зосереджуватися на одній речі за один раз, в той час як жіночий мозок пристосований працювати в багатозадачному режимі. Причиною цього може бути той факт, що нейронні волокна, що з'єднують праву і ліву півкулю, в більшій кількості містяться у жінок.

Жінки чутливіші до запахів, ніж чоловіки, і це може бути пов'язано з таким гормоном як естроген. 

Структура жіночого і чоловічого носа однакова, у них однакова кількість рецепторів, але дослідження показали, що запахи активують більше областей в мозку жінок. Неодноразово проводилися дослідження, які показували, що жінки краще орієнтуються в запахах і краще розрізняють їх інтенсивність. 


Коли справа доходить до зору, між чоловіками і жінками також спостерігаються суттєві відмінності. У той час, як чоловіки можуть читати найдрібніше написані рядки, і вони краще бачать у темряві, жінки краще відчувають колір, у них більш широка периферія зору і у них більше шансів стати трихроматами. Трихомат передбачає більш широкий спектр розрізнення зеленого і червоного кольору і їх 100 відтінків, теоретично це дозволяє жінці бачити 100 мільйонів різних кольорів. Тільки жінки можуть бути трихроматами. Це через те, що гени червоних і зелених пігментів лежать на Х-хромосомі, а так як тільки у жінок є дві Х-хромосоми, то це дає можливість одному пігменту розташуватися на одній Х-хромосомі, а іншому - на іншій. 


У жінок також більше нервових рецепторів, які змушують їх відчувати біль сильніше, ніж чоловіки. На квадратному сантиметрі шкіри обличчя у жінки розташувалося 34 нервових волокна, в той час як у чоловіків - лише 17. Чоловік просто не відчуває біль з такою ж інтенсивністю, як її відчуває жінка. Тому при лікуванні хронічного болю у чоловіків і жінок потрібно використовувати різні дози знеболювальних. Більш того, близько 70 відсотків тих, кого мучать хронічні болі, є жінками. Однак, все ж чутливість і терпимість жінок до болю значно відрізняються чоловіків. У жінок більше механізмів, призначених для того, аби впоратися з болем. Саме це допомагає їм легше пережити пологи.


Автор: Коваль Марія
Рубрика: ЧОЛОВІКИ VS ЖІНКИ

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top