23 Mar 2017 17:44

«SLOW-CARB» АБО «ПОВІЛЬНІ ВУГЛЕВОДИ»



    «SLOW-CARB» АБО «ПОВІЛЬНІ ВУГЛЕВОДИ»     

Одним із вагомих трендів у сучасному світі є правильне харчування і підтримання фізичного тонусу. Дуже багато людей змінюють свій звичний спосіб життя, переходять на інші режими харчування аби не залишатись обабіч глобального тренду. Зараз бути підтягнутим і здоровим – це модно. Але як обрати саме той ритм і стиль харчування, який підійде саме вам, адже зараз стільки різноманітних дієт, які можуть навіть нашкодити.
Тім Феррісс створив свою власну дієту «SLOW-CARB», яка заснована на розщепленні повільних вуглеводів. Ця дієта базується на тому, що варто їсти продукти, які містять в собі низький глікімічний індекс. Глюкоза в таких продуктах дуже повільно розщіплюється, тому рівень цукру є майже незмінним протягом дня. Основною метою дієти «Слоу-карб» є не втрата зайвої ваги (хоча ця дієта є дуже продуктивною), а покращення самопочуття та налаштування біологічних процесів. Така дієта ідеально підійде людям, які схильні до захворювання на цукровий діабет, адже при дотриманні лише п’яти правил, стрибків цукру в організмі не буде. 

Правило №1
Доволі приємне правило, адже ви можете їсти стільки, скільки захочете, навіть не підраховуючи калорії.
Проте перелік продуктів є доволі обмеженим. Обираючи продукти, які містять вуглеводи, звертайтесь до таблиці глікімічного індексу. В цьому харчуванні варто їсти багато білкової їжі: м'ясо, яйця, кисломолочний сир з мінімальним вмістом жиру, рибу. Обираючи гарнір, варто відмовитись від різних каш та злаків, оскільки вони містять в собі багато швидких вуглеводів. Краще замінити їх на бобові: горох, чечевицю, червоні або чорні боби. 


 Правило №2
Максимально обмежте споживання фруктів.
Якщо ви споживаєте велику кількість фруктів – ваше тіло все одно перетворює їх в жир. До того ж фрукти містять в собі доволі велику кількість фруктози, що негативно позначається на рівні цукру в крові. Також максимально обмежте калорії, які ви можете поглинати разом з рідиною, а саме: соки, молоко, кефір, йогурти тощо. Можна пити чай та каву проте без цукру. 


Правило №3
Уникайте білих вуглеводів в будь-якому вигляді:
білий хліб, білий рис і інші зернові, білі сухі сніданки. Навіть велика частина цільнозернової випічки і сухих сніданків створюється з використанням значного обсягу кукурудзяного сиропу з колосальним вмістом фруктози. Отже, вводимо жорсткий ліміт на подібні продукти. 


Правило №4
Намагайтесь харчуватися простим набором продуктів.
Зробіть свій раціон максимально одноманітним. Таким чином ваш організм буде налаштований на швидше перетравлювання продуктів, які ви часто споживатимете. Намагайтесь розтягувати своє харчування. Харчуйтесь 4-5 разів на день проте невеликими порціями. 

Правило №5
Найприємніше правило!
Суть його в тому, що ви самі для себе обираєте один день на тиждень, коли ви можете їсти абсолютно все що захочете. Фаст-фуд? Шоколад? Тістечка і цукерки? Так! При чому їсти ви можете це в будь-якій кількості. Такий день просто необхідний при такій дієті. По-перше, думка про такий день допоможе вам не зірватися під час дієти. По-друге, таким чином ви ще більше прискорите спалювання жиру у вашому організмі.


Автор: Коваль Марія
Рубрика: Здоровенькі будемо

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top