04 May 2017 17:22

ДЕРЕВО-ХМАРОЧОС

Російський архітектор проектує будівлю, яка могла б очищати брудне повітря в містах.



Фото: Олексій Умаров / BBC



«Коли я бачу новини про те, що в Китаї продають каністри з киснем, я починаю вірити в те, що до 2025 року мій проект буде реалізований», - говорить Олексій Умаров, архітектор з Росії. Він спроектував хмарочос, який буде виглядати як гігантське дерево і всмоктувати забруднене повітря в містах.

 

Гіперфільтр буде складатися з каркаса і довгих трубок з фільтрами всередині. Забруднене повітря буде всмоктуватися через трубки, очищатися, охолоджуватися, а шкідливі речовини будуть відділятися і накопичуватися внизу для подальшої переробки. У цій будівлі немає ніяких поверхів, офісів - тільки величезний фільтр.

 

Архітектор відзначає, що завдяки 3D-принтерам, дронам і роботам будівлю можна побудувати вже зараз, хоч це і буде нелегко і недешево. Він сподівається, що все-таки знайде спонсора і такі хмарочоси з'являться там, де вони найбільше потрібні - Мехіко, Делі, Пекіні.

 

Це вже не перша спроба створити чи хоча б спланувати подібний проект. Адже схожі роботи пропонували збудувати і в Швеції, Тайвані та інших місцях. Але, на відміну, від них цей хмарочос за свою основну функцію має очищувати повітря, а не тільки естетичну.


Фото: Проект хмарочоса Фудзімото в Тайвані

 
Автор: Поліщук Тетяна
Рубрика: Техноnews

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top