23 Mar 2017 17:29

«FOOD-ТУРИЗМ» АБО «В ЯКІЙ КРАЇНІ НАЙСМАЧНІШЕ ГОТУЮТЬ?»

«FOOD-ТУРИЗМ» АБО «В ЯКІЙ КРАЇНІ НАЙСМАЧНІШЕ ГОТУЮТЬ?»

Їжа є просто невід’ємною частиною нашого життя. Звичайно, у кожного смаки різні, проте всі ми дуже любимо смачно поїсти. Подорожуючи різними країнами ми часто звертаємо увагу не лише на основні пам’ятки культури, але й на традиційну кухню.
Кожна країна славиться своєю національною кухнею. ЇЇ унікальність залежить від різних чинників: клімат, історія, менталітет, впливи сусідніх народів. Які страви просто необхідно скуштувати, відвідуючи ту чи іншу країну? Так, зокрема коли ви їдете до моря чи океану, популярними там будуть морепродукти. А якщо ви відвідуєте північні країни світу, швидше за все, вам запропонують м'ясо диких тварин. Ми пропонуємо до вашої уваги декілька став, які слугують візитними картками для своєї країни. 

 Фінляндія 

Основою фінської кухні, окрім риби та морепродуктів, є натуральні овочі та ягоди, а також свіжі молочні продукти. Мабуть, одне з найвідоміших традиційних страв фінської кухні – рибний пиріг Калекукко.


Взагалі, в Фінляндії рибу їдять в будь-якому вигляді: свіжу, мариновану, засолену, роблять рибний паштет та начинку для пирогів. 


 Сполучені Штати Америки 

В Сполучених Штатах Америки, окрім стереотипних гамбургерів і барбекю слід однозначно поласувати традиційним чізкейком «Нью-Йорк». Десерт на основі вершкового сиру. Нью-Йоркський чізкейк відрізняється від усіх інших тим, що він дуже простий, в нього не додають ніяких особливих інгридієнтів. Готується він тільки за допомогою вершкового сиру, вершків, яєць і цукру. З таких звичайних продуктів виходить просто незвичайного смаку десерт. 



 Великобританія 

FISH&CHIPS (Фіш енд чіпс) - це традиційна страва у Великобританії, яка користується дуже великою популярністю. Шматочки риби, запеченої в паніровці з використанням великої кількості масла. Подається готова риба з картоплею фрі та різноманітними соусам.

Не менш популярними у британців є такі страви як вівсяна каша в різноманітних інтерпретаціях, пудинг, різноманітні сандвічі, картопляний хліб, ростбіф. 


 Таїланд 

Сособливістю тайської кухні є велике використання різноманітних спецій. Всі страви доволі гострі, тому варто бути обережними з ними. Одним із найпопулярніших супів є традиційний суп Том Ям. У ньому зібрані всі популярні тайські інгредієнти: морепродукти, лайм, гострі спеції, локшина та гриби. Подають цей суп обов’язково з рисом, як і всі інші страви. 



 Німеччина 

Коли ми чуємо про Німеччину, в голові виринає відома всьому світі страва Sauerkraut - тушкована квашена капуста з сосисками. Німці дуже цінують свою національну кухню. Стільки рецептів сосисок немає в жодній країні світу. В Німеччині їх можна спробувати скрізь: від вуличних палаток до вишуканих ресторанів. 



 Грузія 

Безумовний лідер грузинської кухні - хачапурі, що має кілька варіантів приготування, яке різниться в залежності від регіону, але всюди обов'язково - велика кількість сиру і використання без дріжджового тіста.

Місцева кухня відрізняється багатством овочів, зелені і соусів. Для багатьох страви використовуються горіхи - в основному разом з різними спеціями. Багато грузинські страви -хачапурі, суп харчо, шашлик та інші, давно відомі й улюблені за межами Грузії.


Автор: Коваль Марія
Рубрика: Світ Travel

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top