04 May 2017 17:19

25 десертів, які треба спробувати в різних куточках світу

Усім, хто любить подорожувати, відома ця жага куштувати щось нове. Адже так цікаво на власні очі (і смак) переконатись, що у світі ще стільки цікавого та незвіданого. Якщо найближчим часом у вас намічається подорож, перегляньте, який десерт вам обов'язково треба буде взяти поласувати в черговій відкритій вами країні.

1. Крем-брюле у Франції - (фр. «обпалені вершки») — десерт з заварного крему з карамельною скоринкою. Найчастіше, подається замороженим чи охолодженим, тому категоризують, як ще й підвид морозива.
2. Американський яблучний пиріг 
3. Торт «Принцеса» (Prinsesstаrta) у Швеції – це листковий пиріг, який покритий шаром марципана, як правило зеленого кольору, завдяки якому у торта унікальний зовнішній вигляд. Під марципаном чергуються шари ніжного бісквіту зі збитими вершками і світлим ванільним кремом.
4. Бригадейро в Бразилії



5. Італійський джелато - серед усіх відомих у світі ласощів найбільшою популярністю користується морозиво. Це абсолютно унікальний продукт, тому що його люблять більшість людей на землі, незалежно від віку і положення в суспільстві. На думку багатьох, особливої уваги заслуговує знамените італійське морозиво «Джелато». Про його смак ходять справжні легенди, а самі місцеві жителі вважають це ласощі предметом національної гордості, якому поки немає гідних аналогів.
6. Пастелітос в Аргентині



7. Дадар-гулунг в Індонезії слово «дадар» означає блін, а «гулунг» — згорнути, тому не дивно, що цей десерт, популярний на індонезійському острові Ява, називається «Дадар гулунг». Цей зелений блін зроблений з листя пандануса, який розгортають, а потім начиняють кокосовим цукром.
8. Ламінгтон в Австралії



9. «Умм Алі» - єгипетська версія пудингу.
10. Печиво koekje в ПАР – Це надзвичайно солодкі булочки з тіста, які були обсмажені і змочені в холодному цукровому сиропі.
11. Сирники в Україні
12. Бублики пікаренос, Перу - яскравий приклад змішання іспанської кухні і кулінарних традицій населення Перу. Вони зроблені з підсмаженої суміші солодкої картоплі, кабачків, борошна, дріжджів, цукру і анісу.
13. Бельгійські вафлі
14. Скір в Ісландії – це йогурт, який подається як десерт з охолодженим молоком і цукром, а іноді і з фруктами.
15. Корейське печиво Якгва



16. Гулабджамун в Індії - солодкі кульки з сухого молока, обсмажені в топленому маслі і змочені в цукровому сиропі.
17. Японські солодощі моті - отримали свою назву від клейкого рису мотігоме, який подрібнюють в пасту, після чого формують корж. Моті готують цілий рік, але найбільш часто їх їдять і продають напередодні японського Нового року. Корж часто обертається навколо невеликої кульки морозива. 
18. Цукерки "Борода дракона" в Китаї



19. Англійський Баноффі пай - пиріг з бананами та ірисом.
20. Торт "Захер" в Австрії
21. Канадський Nanaimo Bar (тістечко Нанаймо) в Британській Колумбії – Простий десерт не вимагає випічки; він представляється собою шари вафельної крихти і охолодженого заварного крему, вкриті розтопленим шоколадом.
22. Маківник в Польщі
23. Тарта де Сантьяго - іспанський пиріг з мигдалем.
24. Турецька пахлава
25. Schwarzwаlder Kirschtorte (Шварцвальдский вишневий торт «Чорний ліс») в Німеччині – його роблять із суміші вершків, шоколаду, вишні та кірша — німецького фруктового бренді.



Автор: Поліщук Тетяна
Рубрика: Світ Travel

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top