23 Mar 2017 16:55

ДЕШЕВІ ПОДОРОЖІ ЄВРОПОЮ: МІФ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?



<b style="background-color: rgb(204, 102, 51);">ДЕШЕВІ ПОДОРОЖІ ЄВРОПОЮ: МІФ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ? 




Кожен із нас рано чи пізно мріє подорожувати по Європі! Проте найчастіше нас щось зупиняє: важкий процес отримання візи, незнання іноземних мов, страх перед іншими народами і культурами… Особливо зараз, коли ціни так швидко ростуть, основною проблемою для українців є висока вартість таких поїздок, адже скрізь ми чуємо, що в Європі дорого! Проте мало хто знає, що подорожувати Європою не так вже і дорого, якщо знати, на чому можна заощадити. 

Порада №1 Не платіть за туристичну путівку. 

Навіть якщо ви не завзятий мандрівник і боїтеся їздити по незнайомій країні самостійно, боїтеся вийти з готелю і автобуса без гіда, пересильте себе - один раз спробуйте не замовляти повний тур до Європи в туристичній компанії. 



Ви дуже добре заощадите, а замовити квитки на літак і готель або хостел не складе великих труднощів - це можна з легкістю зробити через інтернет. З візою теж не повинно бути ніяких проблем, якщо у вас будуть оформлені квитки на літак, страховка, бронь готелю і підтвердження рахунку в банку. 

Порада №2 Шукайте акції і знижки. 

 В Європі вони можуть бути значними, причому, на всі види туристичних послуг. Зі значною знижкою можна купити авіаквитки, замовити готель. Сьогодні купити квиток на літак в Європу можна іноді в два, а то і в три рази дешевше, ніж літати на таку ж відстань Україною. 


У самій Європі квитки на літак між країнами можуть коштувати приблизно 20-30 доларів, а це дешевше навіть подорожі на поїзді і тим більше на автомобілі. 

Порада №3 Найдешевший спосіб подорожі – автостоп. 

 Якщо в Україні даний вид переміщення ще не отримав такої популярності, то в Європі до нього звикли давно. Це безпечно і безкоштовно, ви просто стаєте на трасі, голосуєте, домовляєтеся з водієм, до якого пункту він зможе вас довезти, і дякуєте після поїздки, можливо ділитеся обідом або пригощаєте кавою. 


Для того, щоб порозумітися з водієм, потрібні мінімальні знання мови, головне - не потрібно соромитися спілкування з місцевими жителями. 

Порада №4 Шукайте альтернативу дорогим готелям. 

 Щоб заощадити кошти на проживання, можна замість готелю бронювати місця в хостелах - це варіант європейського гуртожитки, цілком чистий і затишний.


 Бувалі туристи не витрачають коштів навіть на готелі або хостели. Вони носять з собою намети та спальники, розташовуючись на нічліг під відкритим небом в кемпінгу, яких по всій Європі досить багато. За місце в кемпінгу теж потрібно платити, але набагато менше, ніж за готель або хостел. Є варіант і зовсім з безкоштовним проживанням. Для цього потрібно заздалегідь домовитися з приймаючим особою з того міста, куди ви тримаєте шлях. Є спеціальний туристичний сервіс: https://www.couchsurfing.org, де туристи з різних країн шукають людей, які можуть їх прийняти у себе вдома на пару ночей під час подорожі.
 

Порада №5 Замініть громадський транспорт. 


Перебуваючи в європейському місті, не їздите занадто багато на громадському транспорті, він дуже дорогий. Всі визначні пам'ятки знаходяться в центрі, тому доведеться багато ходити. Якщо ви хоча б трохи знаєте англійську, можна орендувати на день велосипед, це зручніше і дешевше, ніж користування громадським транспортом. 

Автор: Коваль Марія 
Рубрика: Світ TRAVEL

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top