23 Mar 2017 14:57

ТОП-5 МІСЦЬ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ НЕЗАБУТНІХ ВИХІДНИХ


В Україні можна побачити і пустелю, і гірські каньйони, і цікаві місця для пішохідного туризму, а також покинуті історичні будівлі, які не висвітлено в рекламі. Знайдіть для себе оригінальне місце для відпочинку у вихідні або під час відпустки! До вашої уваги ми пропонуємо ТОП-5 місць, де можна з користю провести вільний час. Відкрийте для себе незабутню Україну! 

1. Дністровський каньйон. 

Дністровський каньйон – одне з Чудес України. Сплав по Дністру – це прекрасний відпочинок наодинці з природою. Кожного дня будуть нові враження: сходження на вершину каньйону, пошук загубленої печери, купання під холодними струменями водоспадів, вечірні посиденьки біля вогнища.

 За 4 дні сплаву ви побачите башту Раковецького замку з панорамним видом на Дністер, водоспад «Дівочі сльози», Червону гору і багато іншого. Рафтинг Дністром – це захоплююча й незабутня пригода, відпочинок від роботи, життєвих турбот і труднощів. 

2. Меджибізький замок біля Хмельницького. 

 Селище Меджибіж знаходиться в Летичівському районі Хмельницької об-ласті України, що недалеко від міста Хмельницький. Якщо Ви хочете відволіктись від метушні бурхливого міста у тихому місці, оточеному чарівною природою, то Меджибіж саме для Вас! 

Історія цього селища нерозривно пов’язана з визначною пам’яткою – замком-фортецею, що була побудована для захисту від татарської навали ще у добу Київської Русі. Торік Меджибізький замок увійшов до десятки значимих пам’яток України за підсумками конкурсу «7 чудес України». Отже, селище Меджибіж ідельне місце для поціновувачів архітектурних пам’яток. 

 3. Українські Карпати. 

Можна не хвилюватись про те, як провести відпочинок у Карпатах, адже зелений туризм є популярним напрямком. Взимку можна вдосталь покататися на гірських лижах, а влітку - милуватися гірськими пейзажами або купатися в озері з кришталево чистою водою.

Шанувальники активного відпочинку відкриють для себе гірські походи, з відвідуванням печер і підкоренням гірських вершин, а фанати трекінгу (пішохідний туризм) з легкістю знайдуть для себе маршрути будь-якого рівня складності. 

Щорічно сюди приїжджають туристи не лише для того, щоб провести час на свіжому повітрі , а й на лікування та комплексне оздоровлення організму. Варто зазначити, повітря Карпат – чисте і цілюще, бо містить багато озону і має легкий аромат хвої. 

 4. Святогірськ.

 На території Донеччини знаходиться старовинне місто Святогірськ, історія якого сягає корінням в глибоку давнину. Назва міста безпосередньо пов’язана з найголовнішою пам’яткою краю - печерним монастирем, відомим під назвою Святогірська Свято-Успенська Лавра. Історики схиляються до думки, що монастир був заснований ще за часів Київської Русі. 

Якщо ви захоплюєтеся пішохідним туризмом, то околиці цього міста - чудове місце для прогулянок та походів. За останні десятиріччя Лавра отримала широку популярність не тільки в Україні, а й за її межами. Туристи, які приїжджають у Святогірськ, можуть відвідати національний природний парк «Святі гори». Крім монастиря, тут знаходяться пам’ятники археології, історії та культури. Для шанувальників архітектурних надбань – це ідеальне місце для дозвілля! 

 5. Львів. 

Львів – давнє українське місто, що засноване ще в XIII сторіччі. Протягом багатьох десятиліть місто є популярним туристичним маршрутом. Його називають «маленьким Парижем», «українським П’ємонтом» або «містом-музеєм». Для того, щоб помилуватися величними замками, прекрасними зеленими парками або випити філіжанку смачної кави, яку не можна спробувати в жодному іншому місті країни, у Львів з усього світу з’їжджаються туристи. Багато туристів відзначають незвичайну гостинність Львова, чистоту та охайність його вулиць, а також велику кількість затишних барів, кафе і ресторанів.

Тут можна випити чашку відмінної, ароматної кави, насолодитися дуже смачними десертами або національними західно-українськими стравами. Монументальні католицькі храми і православні церкви, вузенькі вулички, вимощені каменем, затишні кафе-кондитерські надають йому безмежно привабливий і романтичний вид. Одними з найулюбленіших екскурсійних маршрутів для туристів є Собор Святого Юра, Високий Замок, Костел Єзуїтів Святих Петра і Павла, Преображенська церква, Личаківський цвинтар, Порохова вежа, Палац Потоцьких, каплиця Боїмів. 

 Автор: Коваль Марія 
 Рубрика: Світ TRAVEL

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top