23 Mar 2017 21:17

Моторошні місця України, від яких застигає кров у жилах

Підгорецький замок

Де: село Підгірці Бродівського району Львівської області


Замок має страшну таємницю. Усі, хто ночував тут з останніх років XVІІІ століття і до сьогодні, бачили вночі справжнісінького привида! Їм являлася жінка в білому з чорним обличчям.
Примару бачили пацієнти туберкульозного санаторію, який був тут за радянських часів, сторожі і працівники замку. Родина польських поміщиків, які жили у стінах замку, навіть записали свої спогади про примару.
За легендою, замком блукає душа вбитої молодої дружини Вацлава Жевуського Марії. Через ревнощі він власноруч вбив юну кохану, а її тіло замурував у стінах палацу.
Олеський замок

Де: смт Олесько, Буського району Львівської області


Під стінами цього замку час від часу з’являється дух монаха. Існує легенда, що за життя чернець полюбляв плотські розваги і нерідко навідувався до жінок з довколишніх сіл.
За це монаха покарали і замурували у стіні без їжі і води. У стінах, нібито, навіть знаходили його скелет.
Згідно з іншою версією, мандруючий монах Ян Каспер на очах тисяч прочан стрибнув у криницю. Інші монахи оголосили його божевільним, та все-таки поховали за християнським обрядом. Однак душа самогубці все одно не знає спокою.

Село Заїзд

Де: Селище Заїзд в Прилуцькому районі Чернігівської області


Село на самому в’їзді до Прилук пов’язують з так званими геопатогенними зонами.
Тут часто ламаються автомобілі. Годинники перестають показувати правильний час. Дивні речі кояться і з людьми: вони відчувають слабкість та запаморочення.
Є кілька версій, що ж коїться у селищі. Одна з них прозаїчна: тут накладаються різні за силою магнітні поля, через це й стаються "містичні" речі. За іншою версією, такий вплив на людей мають якісь таємні випробовування на військових об’єктах. Що ж насправді робиться у Заїзді — невідомо…

Соминське озеро

Де: село Сомин Волинської області


Озеро посеред лісу за 2 кілометри від села. Люди бояться купатися в ньому, тут нібито не клює риба і не співають птахи.
А все тому, що в озері живе чудовисько. Востаннє тварюку зі зміїною головою і тулубом крокодила бачили 30 років тому.
За однією з легенд, в озері живе велетенський древній сом. За іншою версією, в озері живе доісторична акула. Екстремали щоліта приїжджають, аби побачити потвору.

Лиса гора

Де: Київ


Лиса гора — місце, де збирається нечиста сила. Лису гору пов’язують з легендою про змію, яка обвиває землю і сама себе кусає. Місце, де вона себе кусає, стає Лисою горою.
На місці київської Лисої гори був язичницький жертовник та капище. Після насадження християнства на Русі тут збиралися прихильники язичництва.
Наприкінці ХІХ століття Лисогірський форт перетворили на гарнізонну в’язницю, в якій проводили страти.
Кияни оминають цю лісопаркову зону. Ті, хто все ж гуляють тут, розповідають про відчуття дискомфорту. У людей складається враження, що за ними стежать. Вояки, які проходили тут службу, часто стикалися з паранормальними явищами: деякі з них втрачали розум або покінчували з життям.

Долина привидів

Де: неподалік Алушти, схил мальовничого гірського масиву Демерджі

Гірський масив Демерджі окрім вапняку (з якого утворені більшість Кримських гір) має вкраплення твердих порід. Саме це спричинило дивну структуру. Долина привидів складається з великої кількості природних скульптур, які нагадають людей, тварин та химер.
Не раз дивні обриси лякали навіть дорослих. Крім того, люди тут часто стають жертвами галюцинацій. Вчені пояснюють це рослинами, які тут ростуть. Вони виділять речовини, що спричиняють тимчасові розлади психіки.
Дослідники паранормальних явищ запевняють, що Долина привидів – це аномальна зона. Тут часто збираються екстрасенси та інші прихильники езотеричних вчень.

Тюрма на Лонцького

Де: Львів


Місце моторошне без будь-яких легенд. Тут у ХХ столітті були політичні в’язниці польського, радянського та нацистського режиму.
Найтрагічнішим періодом у в’язниці був період радянської влади. Стіни тюрми побачили скільки людських страждань, що важко уявити більш моторошне місце. Зараз тут музей-меморіал жертв окупаційних режимів.

Мертве місто Прип’ять

Де: Київська область


Наймоторошнімиш місцем в Україні є мертве місто Прип’ять. Кілометри пустих вулиць, покинуті будинки і дитячі садочки… Важко уявити щось страшніше.
Місто стало мертвим після вибуху на Чорнобильській АЕС. Зараз у Прип’яті ніхто не живе, однак екстремали приїжджають сюди на екскурсії.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top