23 Mar 2017 14:00

Секрети сну

Секрети сну 
     Сон має величезне значення для організму людини. Його брак призводить до проблем із здоров’ям, особливо у дітей.
     За словами лікаря, у немовлят можуть бути розлади сну, якщо вони знаходяться у некомфортних умовах: якщо ліжечко не є зручним, або якщо не витримано температурний режим у кімнаті чи недостатня вологість повітря (45-60%).
     Провокувати порушення сну можуть також захворювання нервової системи.
     У дорослішому віці, безсоння може бути викликане тривалим сидінням за комп’ютером, або стресом. Діти також дуже тонко відчувають, якщо у родині є конфлікт.
     Сон – дуже важлива складова людського здоров’я. Він є необхідністю і його відсутність призводить до проблем зі здоров’ям. Що стосується прийому препаратів, які наче можуть налагодити функцію сну, то це не є правдою. Порушення, які існують в організмі, мають бути виправлені фізіологічним шляхом.
     Лікар  Вадим Березовський  радить перед сном ходити 6-7 кілометрів пішки, а також слухати м’яку релаксуючу музику аби швидко  засинати. Зазначимо, що загалом у світі від безсоння страждають 35-45% людей.
     Період виходу із сну, коли людина трохи прокинулася і знову заснула – це найцікавіший творчий період, в якому багато геніальних людей знайшли вирішення проблеми, над якою вони думали роками. Вдень, на людину діють різні чинники. Утім, коли людина знаходиться у стані "напівсну", коли її не відволікають зовнішні фактори від процесу переробки інформації, яку вона накопичила протягом років, вона може знайти рішення. Ранні години сну – це найпродуктивніший час для математиків, фізиків та вчених.
     Сон – це лише уривки тих вражень, які нам видалися особливо яскравими протягом дня. Проте у сні ці уривки змішуються еклектично таким чином, що можна побачити найменш вірогідні комбінації.
     Людина протягом ночі бачить декілька снів і запам’ятовує той сон, який наснився ближче до ранку. Сни нам сняться у фазі швидкого сну. У фазі повільного сну – сновидінь немає.
     Сни необхідні людині. Утім, конкретної теорії, яка б пояснювала, чому ми бачимо сни, не існує.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top