23 Mar 2017 14:02

Наявність хобі продовжує життя

Наявність хобі продовжує життя
             Вираз "нудьга смертна" набув серйозності після того, як британські вчені довели, що гаяння часу скорочує життя. Фахівці спостерігали за життям піддослідних 25 років і з'ясували, що ризик передчасної смерті у людей без хобі і захоплень на 40% перевищував цей показник у другій групі. На думку вчених, нудьга призводить до проблем серця та психіки. Додає проблем і те, що зазвичай порожнечу в житті люди намагаються заповнити алкоголем, курінням або наркотиками.
             Щоб не стати жертвою нудьги, фахівці рекомендують не фокусуватися на своїх проблемах і присвячувати час улюбленому хобі. Причина в оптимістичному налаштуванні та нових цілях.
             Наведені тут хобі – приклади та готові інструкції, які допоможуть вам відчути себе не тільки молодшими, але й щасливішими. Не бійтеся пробувати і помилятися, в бездонному світі занять для душі обов’язково знайдеться те, яке подарує вам море позитивних емоцій!

Омолоджуючі захоплення для відпочинку
             Найкращим прикладом хобі для вічної молодості можна назвати прогулянки – виробіть звичку щодня гуляти, вибираючи місця з мінімальною загазованістю. Щоденна півгодинна прогулянка продовжує життя на 7 років!
             Самотній літній людині допомагають підняти настрій і продовжити життя домашні тварини. Наприклад, муркотіння кішок благотворно позначається на артеріальному тиску, настрої, імунітеті. Знижує підвищений артеріальний тиск і спостерігання за рибками в акваріумі.
             Догляд за рослинами на 30 % скорочує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та інсульту.

Робота для мозку та рук
            Розгадування кросвордів. Доведено, що у людей, які регулярно вирішують кросворди, на 30 % більше шансів зустріти 75-річчя;
            Вивчення іноземних мов. Процес запам’ятовування нових слів тренує пам’ять і покращує роботу мозку, знижуючи ризик небезпечних захворювань;
            Читання. На наступний день завжди згадуйте, про що ви читали, – це дуже корисне тренування для розвитку пам’яті.
            Ліплення з полімерної глини, холодного фарфору або солоного тіста розробляє суглоби і масажує кінчики пальців, на яких знаходяться точки акупунктури – по суті, займаючись створенням виробів, ви оздоровлюєте всі органи;
            Валяння з вовни – рукоділля, яке можна освоїти в будь-якому віці, робота з вовною також надає корисний масажний ефект для рук, а натуральна сировина благотворно діє на весь організм;
            Алмазна вишивка та вироби з бісеру – робота з дрібними деталями підвищує уважність, тренує моторику, змушує боротися з тремтінням в руках.
            Як бачите, не обов’язково мати якісь таланти, щоб дібрати для себе цікаве заняття чи новий вид активного відпочинку.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top