23 Mar 2017 16:48

НЕБЕЗПЕЧНА ЇЖА

НЕБЕЗПЕЧНА ЇЖА


Американські науковці виявили у полуниці найбільший вміст пестицидів, які викликають багато небезпечних захворювань.
Результати дослідження були оприлюднені у щорічному звіті американської некомерційної організації Environmental Working Group, передає The Daily Mail.
Саме через високий рівень пестицидів, ці продукти такі небезпечні.
Представники організації проаналізували 48 популярних фруктів і овочів на основі аналізу понад 36 тисяч зразків.
З'ясувалося, що полуниця очолює список тринадцяти фруктів та овочів із найбільшим вмістом пестицидів, адже ці шкідливі речовини знайшли у 70% проаналізованих фруктів.
Учені попереджають, що виявлені пестициди пов'язані із розвитком у людей таких захворювань, як рак, ожиріння, хвороба Паркінсона, діабет і безпліддя.
До п'ятірки найнебезпечніших продуктів також увійшли шпинат, нектарин, яблука і персики, хоч полуниця й стала абсолютним небезпечним "лідером" за вмістом шкідливих домішків.Також небезпечні пестициди знайшли у грушах, вишнях, винограді, селері, помідорах, перці та картоплі.
Також учені склали список найбільш шкідливих та небезпечних для людини продуктів.
Фахівців з Центру контролю і профілактики захворювань США найнебезпечнішими для здоров'я людини назвали хлібобулочні вироби.
Також до списку потрапили: їжа швидкого приготування, сири, картопляні чіпси, піца, попкорн, макаронні вироби та ковбаси. За результатами досліджень, саме ці продукти провокують хвороби серця і судин. Але основну небезпеку становлять не продукти, а сіль, яка в них міститься. Вона викликає підвищення артеріального тиску.
Своєю чергою, науковці рекомендують виробникам продуктів харчування хоча б на чверть зменшити використання солі, оскільки це дозволить зберегти життя багатьом людям.
Нагадаємо, хліб, чипси і картопля повинні бути приготовані до золотисто-жовтого кольору, а не коричневого. Таким чином зменшується споживання хімічних речовин, які можуть викликати рак. Учені рекомендують ретельно дотримуватися інструкцій для приготування їжі, щоб уникнути потемніння.
Медики з'ясували, що надмірне споживання напівфабрикатів та фастфуду може викликати хронічні хвороби.
Окрім цього, такі продукти пришвидшують процес старіння.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top