14 Mar 2017 00:38

Цікаві/смішні факти про одяг

Цікаві факти про одяг
     Чи замислювалися ви про те, чому в середні віки хутро було на піку популярності? Його носили всі, і жінки, і чоловіки. Справа в тому, що хутряні вироби служили приманкою для блох, а оскільки в ті часи люди приймали ванну не так часто, то проблема була актуальною. Як тільки рівень гігієни підвищився, то хутро стало елементом розкоші.
     А от штани раніше представляли собою окремі штанини, які прив'язувалися до поясу мотузочками. Це було вкрай незручно в процесі носіння, що довгий час робило штани «неулюбленим» одягом.
     Існують не менш цікаві факти про сукні, які спочатку шилися з давніх плащів або накидок. Але, з часом моделі суконь вдосконалилися за допомогою нових матеріалів і особливостей крою. Так, вже до середини 15 століття сукні мали фасон з дуже високою лінією талії, глибоким декольте і обробленим широким коміром. 
     Далі, протягом усіх наступних років, змінювався крій і фасон даних виробів з урахуванням модних тенденцій свого часу.
     Що ж стосується фактів про весільні сукні, то цікаво те, що білий колір цього наряду увійшов в моду тільки в 19 столітті. До цього в моді на весільні наряди були всі кольори, крім чорного.

Смішні факти про одяг
     Неймовірно, але поділ кольорів для хлопчиків і дівчаток на синій і рожевий відбувся з 1940 року. До цього все було навпаки, хлопчиків рекомендувалося одягати в рожевий, а ось дівчатка носили витончений синій.
     Не менш смішний факт про походження назви «светр». Справа в тому, що він з'явився в 19 столітті, в Європі, і рекомендувався докторами як засіб для схуднення. Оскільки його в'язали з вовни, то при фізичних навантаженнях він сприяв сильному потовиділенню. Саме від дієслова «потіти», що англійською звучить як «to sweat», і виникла звична нам назва.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top