02 Mar 2017 17:39

Грай драйвово і з розумом:)

Настільні ігри, а ви вже забули про них?!


Різновиди настільних ігор. Настільних ігор існує так багато і вони настільки різноманітні і оригінальні, що перерахувати їх всі – заняття досить важке. Настільні ігри можна розділити за такими ознаками:

• За кількістю гравців: на одну людину розраховані гри типу пасьянс, збирання пазлів або мозаїки, інші ігри вимагають двох і більше учасників.


• За характером гри: інтелектуальні (стратегічні), розраховані на кмітливість гравців, ігри на фізичну вправність та швидкість і азартні, в яких результат гри залежить від випадковості.

• За типом використання: діляться на розважальні, комунікативні, змагальні, розвиваючі, навчальні, тренують розумові здібності.

• За типом ігрового інвентарю: бувають карткові, гри на дошках, на ігрових полях, з використанням олівця й паперу, мініатюрних предметів, фішок, рольові ігри.

• За віком учасників: для малюків, дошкільнят, школярів, дорослих, а також розраховані на різний вік гравців, так звані «сімейні настільні ігри».


10 настільних ігор для всієї сім’ї
Сьогодні ми вирішили надати вам рейтинг 10 найкращих настільних ігор для сім’ї та веселій компанії:

1.Карткова гра Манчкін
Манчкін – захоплююча настільна гра. Вона є повноцінною пародією на рольові ігри. В ній чудово поєднуються якості ігор ресурсного типу і колекційних карткових ігор. Перед гравцями стоїть завдання зробити так, щоб їх герой став кращим і досяг 10 рівня гри. Дане розвага розраховане на людей у віці від 12 років і старше. Одночасно можуть грати 2-6 чоловік.

2.Настільна гра Уно для компанії
Уно – проста, жвава і весела настільна гра для великої компанії. У неї можуть грати від 2 до 10 чоловік, у віці від 7 років і старше. Основна мета гри – швидко позбавитися від всіх своїх карт.


3.Захоплююча і весела гра Актівіті
Активують – краща гра для креативної і веселій компанії. Всі гравці повинні розділиться на 2 команди і вибирати по черзі завдання різних рівнів складності. Один з членів команди пояснює загадане слово за допомогою синонімів, пантоміми або малюнка. За отгаданное завдання команда отримує очки і поступово пересувається по ігровому полю. Переміг той, хто перший дійшов до фінішу.

4.Інтелектуальна гра Монополія
Монополія – ця настільна гра вже більше століття радує дорослих і дітей. Основна мета даної економічної гри стати монополістом, при цьому розоривши інших гравців. Зараз є дуже багато версій цієї гри, але класичний варіант передбачає скуповування земельних ділянок і будівництво на них нерухомості. Гра розрахована на людей у віці від 12 років і старше. Одночасно у неї можуть грати 2–6 чоловік.

5.Карткова гра Свинтус для веселої компанії
Свинтус – весела карткова гра, в якій одночасно можуть брати участь від 2 до 6 осіб. Це гумористичний російський варіант відомої гри Уно. Основна мета – якомога швидше позбутися від усіх карт, які знаходяться у ваших руках. Одночасно в даному розвазі можуть брати участь від 2 до 8 чоловік в віці від 10 років.

6.Подорож по Європі – пізнавальна гра для всієї родини
Подорож по Європі – це змагальна захоплююча гра, яка навчає географії Європи. Одночасно в ній можуть брати участь 2-5 чоловік, від 7 років. Мета гри – стати кращим, набравши 12 очок і зібравши факти перемоги. Для цього необхідно правильно відповідати на питання з карток.

7.Ерудит – захоплююча настільна гра
Ерудит або Скреббл – ця настільна гра в слова є незамінним атрибутом сімейного дозвілля. Одночасно в ній можуть брати участь 2-4 людини. Іра працює за принципом кросворду, тільки слова складаються на ігровому полі. Основна мета гри — набрати найбільшу кількість очок. Дане розвага розрахована на вікову категорію 7+.

8.Детективна гра Скотланд-Ярд
Скотланд-Ярд – захоплююча детективна настільна гра. У ній один з гравців бере на себе роль загадкового Містера Х, а інші стають детективами. Перед ними стоїть нелегке завдання, знайти і зловити злочинця, який може вільно пересуватися по місту. Основне завдання Містера Х – залишитися не спійманим до кінця гри. Одночасно в грі беруть участь 2-6 чоловік в віці від 10 років.

9.Захоплююча гра Діксіт
Діксіт – надихаюча, несподівана і дуже емоційна настільна гра. Карти для неї були намальовані відомою художницею Марією Кардо. Гра добре розвиває абстрактне та асоціативне мислення. У ній одночасно можуть брати участь 3-6 гравців віком від 10 років.

10.Весела гра Крокодил для великої компанії
Крокодил – це весела гра для більшої компанії. В ній необхідно пояснювати слова за допомогою жестів і вгадувати їх.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top