28 Feb 2017 18:48

ТОП-5 фільмів про легендарних дизайнерів

ТОП-5 фільмів про легендарних дизайнерів
       Ualife.org відібрала для Вас 5 найкращих фільмів про легендарних модельєрів, які слід подивитися справжнім фешн-шанувальникам.

Ів Сен Лоран (Yves Saint Laurent, 2004)
       "Ів Сен Лоран" – біографічний кінофільм режисера Джаліля Леспера, що вийшов на екрани в 2014. Фільм розповідає про життя модельєра Ів Сен-Лорана.
       Картина розповість про те, як у 1958 році 21-річний амбітний дизайнер очолив модний дім Діор, і як згодом розвивалася кар'єра молодого і скандального модельєра. Не обійдеться і без згадки про гучний роман Сен-Лорана з меценатом П'єром Берже і зловживання наркотиками.
       
Валентіно: Останній імператор (Valentino: The Last Emperor, 2008)
       Вихід картини був приурочений до завершення кар'єри відомого кутюр'є. Документальна стрічка про великого законодавця моди Валентіно Ґаравані відкриває завісу буднів дизайнера: робота, особисте життя, курйози та громадська діяльність. Багато уваги тут приділили стосункам дизайнера і його коханого Джанкарло Джіамметті, з яким Валентино прожив понад п'ятдесят років.
       
МакКвін і я (McQueen and I, 2011)
       Фільм "МакКвін і я" – посмертний триб'ют фантазеру високої моди – Олександру МакКвіну. У 2010 році дизайнер наклав на себе руки після тривалої депресії. Друзі, колеги та родичі кутюр'є зібрали рідкісні архіви закулісних зйомок, показів та інтерв'ю МакКвіна, об'єднавши в дуже особистий документальний фільм про Олександра. Наомі Кемпбелл, Кейт Мосс, Ізабелла Блоу, Том Форд і багато інших розповідають тут свої історії про таємничого друга і колегу МакКвіна.
       
Коко до Шанель (Coco avant Chanel, 2009)
       Єдиний художній фільм у нашому рейтингу. На жаль, байопіків про життя кутюр'є не так багато. Зате цей запам'ятався багатьом: у ролі жінки-модельєра зі світовим ім'ям – Одрі Тоту. Дія картини розгортається навколо молодої та маловідомої Шанель, яка от-от придумає маленьку чорну сукню, твідовий жакет, сумочку-клатч, а також лаконічний і гострий на слух псевдонім "Коко".

Крістіан Діор – людина-легенда
(Christian Dior, le couturier et son double, 2005)
       Оригінальний переклад назви цього фільму  "Крістіан Діор, дизайнер і його двійник" – розкриває суть неоднозначного образу Діора. Модельєр ніколи не вписувався в прийняту модель "кутюр'є": вишуканий і сміливий фантазер під час роботи та консервативний і скромний на очах у публіки. Він не любив світські вечори, однак саме він зробив Париж столицею світової моди на початку повоєнного періоду. Про життя і джерела натхнення великого Крістіана Діора був знятий цей документальний фільм.
       
Секрети Лагерфельда (Lagerfeld Confidential, 2007)
       Про секретність цієї людини знає вся фешн-індустрія. Скандальний дизайнер, що приховує очі за чорними окулярами, між тим, ніколи не приховував своє щиру думку. Наприклад, називав Адель товстою, критикував стиль Мішель Обами або ж щиро зізнавався у відразі до дітей. Три роки камера слідувала за креативним директором Chanel, але лише трохи відкрила завісу таємничості Лагерфельда – багато критиків після світової прем'єри на Берлінале засумнівались у щирості цього специфічного документального кіно.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top