24 Mar 2017 13:18

Медичні стартапи, які вилікують світ


#медицина #стартапи #консультацияневыходясдома #інновації

Інновації в медицині не стоять на місці, а стрімко розвиваються за рахунок IT-розробок. 

Стартап (Start-up) – це тільки що створена компанія, що знаходиться в стадії активного розвитку, яка будує свій бізнес на основі інновацій або новітніх технологій. 


Тепер кожна людина, маючи комп’ютер, планшет або смартфон може скористатись кваліфікованою медичною консультацією, слідкувати за своїми фізичними параметрами, швидко та дешево зробити тест ДНК, контролювати стан своєї постави та багато іншого.

 

23andMe 

 

Порівняно молодий медичний стартап, заснований в США Енн Войжицкі (екс-дружина засновника компанії Google Сергія Бріна). Компанія надає послуги дистанційного дослідження ДНК на основі біоматеріалу, який відсилають по почті. Клієнту висилають лабораторний набір, він плює в спеціальну посудину, відправляє її назад і, через кілька тижнів, отримує відомості про своїх предків і генетичну інформацію.

 

HealthTap 
(онлайн консультації лікарів)
 

 

Мобільний додаток для смартфонів на базі Android та iOS, за допомогою якого пацієнт може скористатись професійною консультацією лікаря буквально з будь- якої точки світу (де є доступ до інтернету). Команда лікарів налічує понад 50000 спеціалістів. Кожен лікар має свій рейтинг, в разі невірної відповіді він знижується. Система налаштована таким чином, щоб користувач зміг отримати відповідь на своє питання в найкоротший термін – лікар визначається виходячи з професійної області, а також з використання алгоритму, який розглядає, хто в даний момент знаходиться на онлайн-чергуванні.

 

Treato 


Сервіс, який займається збором інформації про лікарські препарати в соціальних мережах та форумах. Treato може автоматично розрізняти позитивні та негативні відгуки про фармакологічний засіб. Наразі база системи налічує понад 12000 препаратів. Звичайний користувач, який приймає ліки, може використовувати сервіс для того, щоб краще розібратися, як він працює і чого від нього можна чекати (адже лікарі не завжди досконало все пояснюють, а в інструкції не так вже й легко розібратись)


Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top