24 Mar 2017 13:21

Селфі також має свою історію


#селфі #айфон #пригоди #веселопровестичас #фоточкі #жизньпрекрасна

Поряд з бурхливим розвитком новітніх технологій та модернізацією сучасних пристроїв, у житті з’явилися речі без яких вже важко уявити існування.


Нині великою популярністю користуються селфі. Мабуть, кожного з вас цікавить звідки з’явилася назва селфі ? З англійської мови «self» перекладається «сам», «себе». Перше використання слова «selfіе» було датовано 13 вересня 2002 року в Австралії, на інтернет-форумі ABC Online. Ще на початку 2000-х років селфі було поширене у популярній на ті часи соціальній мережі My Space, тоді воно мало назву «My Space pic». З часом Facebook витіснила менш популярні соціальні мережі, стаючи домінуючою на просторах інтернету. В той час селфі починає вважатися поганим смаком, так би мовити, пережитком минулого. Проте розвиток гаджетів, мобільних телефонів, поява у них фронтальних камер та поширення соціальних мереж на кшталт Instagram призвело до відродження селфі. І, якщо, спочатку селфі користувалося успіхом лише серед молоді, то у наші дні воно неймовірно популярне і серед дорослих, незалежно від віку або професії.

 

Цікаво, що у 2012 році слово ввійшло у «Топ 10 модних слів», у 2013 було включене до Оксфордського словника англійської мови. 

Чи могли ви колись уявити, що фотографування себе набуде широкого визнання у всьому світі? Як відомо, такий вид фотографії виник майже одразу з появою фотокамер. Пальма першості у цьому належить американцю Роберту Корнеліусу, який у 1839 році сфотографував себе у вітрині сімейного магазину. 
Значної популярності селфі набуло і серед підлітків на початку двадцятого століття, так навіть російська княжна Анастасія Миколаївна у віці 13 років сфотографувалась у дзеркалі, щоб надіслати фото другові. У листі Анна писала: «Я зробила цю картину дивлячись в дзеркало. Це було дуже складно, так як мої руки тремтіли». 
* Першим груповим селфі стала фотографія 1920 року, знята на даху Marceau Studio на П’ятій авеню п’ятьма успішними фотографами того часу (Джозеф Байрон, Бен Фолк, Пірі Мак-Дональд, Колонель Марсо, Поп Кор), камера була настільки важкою, що тримати її мали двоє особи. 
*У 1966 році сталося грандіозне відкриття для розвитку цього виду фотографії. Селфі вийшло за межі нашої планети, а саме астронавт Баз Олдрін вперше зробив знімок селфі у відкритому космосі. 


Надмірна пристрасть до селфі викликає психічні розлади пов’язані з постійною стурбованістю своїм зовні-шнім виглядом. Також велика кількість лікарів у світі переймаються наслідками розвитку тенденції таких знімків як селфі. Для зручнішого здійснення фото вигадують все нові і нові аксесуари для селфі: моноподи, селфі – кнопки, селфі - присоски та багато інших речей. Незважаючи на стовідсоткову зручність селфі, треба не забувати, що головне його призначення – допомогти сфотографуватися тоді, коли люди-на може розраховувати лише на себе, бо поряд не має друзів, які б могли зробити фотографію на згадку. У двадцять першому сторіччі селфі стало не тільки забавкою, а переросло у звичку.




Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top