16 Feb 2017 20:31

НЕЗВИЧАЙНІ ФАКТИ ПРО МОДУ І СТИЛЬ

НЕЗВИЧАЙНІ ФАКТИ ПРО МОДУ І СТИЛЬ 
     Мода йде рука об руку з людиною вже дуже давно. І буває досить цікаво поглянути назад, в минуле, щоб дізнатися і визначити, як змінювалася мода з плином поколінь. Багато хто може вирішити, що мода надумана і упереджена, але мода – це насправді те, що суспільство бажає в певний відрізок часу.  
     Нижче представлені не дуже відомі, трохи дивні, але цікаві факти про моду і стиль... 

Кнопки на рукавах 
     Чому кнопки і ґудзики розташовуються саме на кінцях рукавів піджаків, сорочок і курток? Згідно з відомими даними, переданим вже багато століть, Наполеон Бонапарт наказав прикріпити кнопки на кінці рукавів курток, щоб припинити шкідливу звичку солдатів тих часів користуватися своїми рукавами при нежиті. 

Як річ може стати вінтажною? 
     Одяг вважається вінтажним, якщо він виготовлений в період часу з 1920 по 1960 рік. Наступні за цією датою речі розглядаються, як ретро, а не як вінтаж. 
<b style="background-color: rgb(0, 0, 0);">Як був винайдений бюстгальтер? 
     Бюстгальтер був винайдений молодою світською дівчиною з Нью-Йорка, яка втомилася ховати свої груди під час носіння мереживних блузок. Вона придумала перший бюстгальтер, використовуючи широкі хустки. У підсумку, патент на нього був виданий в 1914 році. Поступово жінки по всій земній кулі стали носити цей перший бюстгальтер. А дещо пізніше якась жінка, яку звали Іда Розенталь стала робити бюстгальтери з різними розмірами чашок.

Історія спідниці 
     За часів Стародавнього Єгипту спідниці одягали як чоловіки, так і жінки. Тому спідниці – це одна з найстаріших речей в історії людства.


Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top