23 Mar 2017 17:35

ТОП-10 ПРИЧИН, ЧОМУ ПОТРІБНО ЗАЙМАТИСЯ СПОРТОМ

ТОП-10 ПРИЧИН, ЧОМУ ПОТРІБНО ЗАЙМАТИСЯ СПОРТОМ



Питання, чому варто займатися спортом, звучить наївно. В дійсності, це потрібно не тільки, щоб добре виглядати. В умовах сучасного світу, коли більшість людей, в силу роду їх занять, ведуть сидячий та малорухомий спосіб життя, необхідно виділяти час на заняття спортом, щоб елементарно підтримувати себе в тонусі.Нам з дитинства розповідають про користь спорту для людського тіла. У школі вчителі фізкультури говорили, що наші тіла створені для того, щоб рухатися, тому ми повинні займатися спортом. Але давайте поглянемо правді в обличчя, хто з нас не прогулював уроки фізкультури?В дорослому житті, коли ні батьки, ні вчителі не змушують нас займатися спортом, ми часто забуваємо про користь вправ. Багато хто придумує відмовки типу "у мене важка робота", "мені ніколи", "я себе і такою люблю", "я і так весь день на ногах" і подібні. Але зайнятися спортом все ж варто. Це потрібно не тільки для здоров'я і для того, щоб мати горезвісні 90-60-90, нав'язані нам модною індустрією, ми навіть не будемо враховувати ці очевидні причини. Отже, до вашої уваги десять причин, які, маємо надію, вмотивують вас займатись спортом.

Причина 1. Гарний настрій


Учені вже довели, що люди, які займаються спортом мають кращий настрій, ніж ті, які ведуть сидячий спосіб життя. Під час занять спортом у людини виділяється цілий ряд гормонів, які підвищують настрій. Хімічні речовини, які починає виробляти ваше тіло вже після 5 хвилин тренування допомагають позбавитись від стресу і, як не парадоксально, від втоми.

Причина 2. Тонус м'язів


Заняття спортом допомагають підтримувати тонус м'язів, а це означає підвищення сили, гнучкості та витривалості тіла. Завдяки тому, що м'язи стають більш пружними, ви отримуєте більш підтягнутий вигляд. До того ж, суглоби розширюють амплітуду руху. І ще один бонус - за наявності пружних м'язів підвищується обмін речовин. Адже саме м'язи спалюють велику частину калорій, що надійшли за день.

Причина 3. Сила волі


Важко змусити себе розвиватися, не пропускати тренування. Для цього потрібно не тільки перебудувати свій графік, але й змусити себе не лінуватися. А це найскладніше. Якщо ви пересилити свого внутрішнього лінивця, будете регулярно ходити на тренування, то не тільки побачите результат у дзеркалі. Ви ще відчуєте внутрішню силу духу.

Причина 4. Самооцінка


Наукою доведено, що у людей, що займаються спортом, вище самооцінка. А все завдяки тому, що ви відчуваєте свою фізичну і ментальну сили. На кожному тренуванні ви доводите собі, що сильніше, ніж були вчора. І ця маленька перемога над собою змушує повірити в те, що ви здатні на більше.

Причина 5. Здоровий сон


Що може бути краще хорошого сну після важкого робочого дня? На жаль, не завжди у нас виходить заснути в належний час, і через нестачу сну людина втрачає енергію, стає дратівливою. Регулярні заняття спортом забезпечать вам спокійний і глибокий сон. Тренування стимулюють вироблення таких гормонів, як ендорфіни. Вони допомагають позбавитись від нервового напруження, негативу.

Причина 6. Уповільнення процесів старіння


Запитуєте, яким чином? Все просто – за рахунок покращення роботи серця і нормалізації кров'яного тиску, в результаті чого поліпшується здоров'я.

Причина 7. Омолодження шкіри


Дівчата, зверніть особливу увагу! При заняттях спортом організм отримує більше кисню, ніж при сидячому і малорухомому способі життя. А чим більше кисню, тим активніше кровообіг. Тому приплив свіжої крові безпосередньо покращує стан шкіри і сповільнює процес утворення зморшок.

Причина 8. Стабільність гормональних показників організму


Регулярні заняття фітнесом, ранкові пробіжки, хореографія значно покращують гормональний фон. Сьогодення показує, що гормональний дисбаланс – це одна з актуальних та поширених проблем серед молоді, а особливо жінок, що часто позбавляє щастя материнства. Три заняття фізичними вправами в тиждень – і можна значно зменшити ризик дисбалансу гормонів.

Причина 9. Розширення кола знайомих


Відвідуючи тренажерні зали, танцювальні групи та фітнес-центри, ви знайдете багато нових знайомих та друзів, зі спільними інтересами, розширите свій кругозір, що є дуже вагомим пунктом у довгому списку «плюсів» заняття спортом.

Причина 10. Боротьба зі шкідливими звичками


Займаючись спортом, легше відмовитися від шкідливих звичок, а особливо паління. Вправи добре стимулюють обмін речовин. Відомо, що спортсмени, які кинули палити, простіше справляються з великими навантаженнями, оскільки у них покращується постачання тканин киснем, яке, звичайно ж, ускладнюється, коли людина палить.

Причини, чому слід займатися спортом, можна називати нескінченно. Але якщо людина не хоче – її не переконати. Тому, для того, щоб отримувати від тренувань не тільки користь, але і задоволення, оберіть для себе той вид спорту, який вам до душі. Через кілька занять ви самі помітите, що йдете на тренування із задоволенням.
Успіхів кожному із Вас, будьте наполегливими, любі друзі. Любіть себе і все, що Вас оточує, а спорт Вам в цьому допоможе.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top