09 Feb 2017 19:45

7 правил сну успішних людей


#сон #краса #здоров'я #успіх

Якщо Ви хочете навчитися досягати цілей і виконувати свої мрії, Ви повинні дізнатися про найбільш поширені правила сну успішних людей. 

Далай-лама одного разу сказав: «Сон – найкраща медитація», і висловитися більш вдало просто неможливо. Всі ці успішні люди, якими Ви так захоплюєтеся, знають, як виконувати повсякденні справи, не піддаючи себе ризику. Висипаючись щоночі, Ви зможете набагато краще концентруватися на своїх завданнях, будете почувати себе менш втомленою і навіть більш щасливою. Вам потрібно достатньо сну щоночі для того, щоб мозок і тіло могли перезарядитися, оскільки недолік відпочинку може доставити багато проблем, таких як тривога, дратівливість, і навіть може впливати на якість Ваших відносин з оточуючими. Ось кілька правил сну успішних людей, яким Вам варто слідувати, якщо хочете навчитися втілювати свої мрії в реальність.

1. Не можна їсти перед сном    

Серед правил сну успішних людей, думаю, найпоширенішим є те, що вони ні коли не їдять перед сном. Постарайтеся їсти не менше ніж за три години до сну, оскільки інакше Ви ризикуєте провозитися з розладом шлунку всю ніч і не виспатися. Так само постарайтеся уникати солодкої їжі вечорами, так як вона може підняти рівень цукру в крові, від чого Ви можете прокинутися вночі і не змогти знову заснути.

2. Не можна пити каву за вісім годин до сну
Дослідження показують, що кава затримується у Вашому організмі від 8-ми до 10-ти години, так що якщо Ви хочете гарненько виспатися, уникайте вживання кави, як мінімум за 8 годин до сну. Так само, кава зменшує рівень серотоніну (хімічний продукт виробляються мозком і дозволяє Вам добре себе почувати), таким чином, занадто багато кави може викликати нервозність, пригніченість і навіть призвести до безсоння.

 
3. Медитація 
Я впевнена, Ви знаєте, як багато користі можуть принести кілька хвилин медитації на день. Ви відчуєте себе краще, спокійніше, більш відпочивши, більш енергійними і Ви набагато краще зможете концентруватися на Вашій роботі. Так само Ви зможете зменшити стрес і будете краще спати по ночах. Існує багато технік медитації, якими Ви можете скористатися, просто потрібно вибрати одну, яка Вам підходить і практикувати її щоденно; я впевнена, Вам сподобаються чудові результати.

4. Вимкнене світло 
Яскраве світло пригнічує мелатонін – гормон, відповідальний за регулярність нашого циклу сну, тому експерти рекомендують завжди приглушати світло перед відправкою в ліжко, і чим темніше в кімнаті, тим краще. Таким чином, вранці Ви будете почувати себе більш відпочивши і будете здатні впоратися з Вашою роботою без зайвої напруги. Ви можете скористатися щільними шторами або навіть маскою для сну, якщо Вам в ній зручно.

5. Не можна вживати алкоголь перед сном 
Навіть якщо Ви вважаєте, що келих вина перед сном допоможе Вам легше заснути, повинна сказати, що Ви помиляєтеся. Хоча алкоголь на початку заспокоює і вганяє в сонливість, дослідження показують, що насправді він підвищує внутрішню температуру тіла і збільшує кількість пробуджень протягом ночі, а також не дозволяє знову заснути. 

6. Не можна займатися спортом на ніч
Постарайтеся не вправлятися на ніч тільки тому, що вдень не можете знайти для цього часу! Енергійна тренування перед сном, може завадити Вам заснути, тому, по можливості, перед сном, постарайтеся їх уникати. Якщо хочете, можете спробувати легкі розтяжки або легку йогу; вони допоможуть Вам розслабитися і відчути себе спокійніше. Вправляйтеся вранці, це відмінний спосіб почати день і Ви будете почувати себе більш енергійною.

7. Фокусування на позитивних аспектах дня 

Успішні люди намагаються приділяти більше уваги позитивним сторонам життя і ігнорувати негативні. Якщо Ви хочете краще спати вночі, вирушаючи в ліжко, спробуйте згадати всі чудові речі, які сталися з Вами за день і не дивовижні речі, за які Вам варто бути вдячними. Багато досліджень показують, що вияв вдячності поліпшить якість Вашого сну. Ви так само можете скласти список справ, які Ви хочете зробити за день і думати про те, як чудово ви будете себе почувати, якщо виконаєте заплановане.



Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top