Гончаренко Анастасія

23 Jan 2017 11:36

ТОП-10 моїх улюблених книг

1. "Пригоди Шерлока Холмса", Артур Конан Дойль
Пригоди легендарного детектива Шерлока Холмса, які в більшості випадків нам розповідає його друг-супутник доктор Ватсон.

2.Майстер і Маргарита, Михайло Булгаков
Ця книга не піддається ніякій класифікації і не бажає вкладатися в жодні рамки і схеми. Сатирично змальований побут, фантастика, містика, теологія, філософія, лірика настільки міцно переплелися в ньому, що ні розплутаєш, що не відокремиш одне від іншого.

3.Герой нашого часу, Михайло Лермонтов
Лермонтов відчуває Печоріна в різних ситуаціях, і перш за все в любові. У романі розповідається про відносини Печоріна з трьома жінками - Бела, Мері і Віра.

4.451 градус за Фаренгейтом, Рей Бредбері
Книга про тоталітарне суспільство, основні ідеї якого - масова культура і споживче мислення. Головний герой, Гай Монтег, працює «пожежником», спалює книги.

5.Парфумер, Патрік Зюскінд
Гренуй - унікальний дитина, яка народилася у смердючій рибної лавки, кинутий матір'ю, відкинутий усіма в притулку, має найгострішим нюхом.

6. Старий і море, Ернест Хемінгуей
Читаючи цю книгу відчуваєш солоний смак моря на губах, відчуваєш, що руки ріже лісу. Маленький епізод життя незначітаельного людини. Але це тільки з точки зору решти світу.

7.Сто років самотності, Габріель Гарсіа Маркес
Історія вигаданого містечка Макондо, основаного імпульсивним і вольовим Хосе Аркадіо Буендіа.

8. Чайка на ім'я Джонатан Лівінгстон, Річард Бах
Це історія Чайки, якій набридла буденна сіра рутинна жізнь.Історія Чайки яка хотіла навчитися Літати. Бах говорив, що книга написана під враженням від польотів пілота-аса Джона Лівінгстона.

9.Пригоди Аліси в країні чудес, Льюїс Керролл
У гонитві за Білим кроликом, Аліса провалюється в глибоку кролячу нору. А в норі - стільки чудес, і кожне нове "все чудесатее і чудесатее"!

10. Маленький принц, Антуан де Сент-Екзюпері
"Адже всі дорослі спочатку були дітьми, тільки мало хто з них про це пам'ятає". Книга про мистецтво взаємин, про розуміння, про невикористані можливості, про вірність самому собі.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top