21 Jan 2017 19:40

П’ЯТЬ КНИГ В СТИЛІ БІОГРАФІЯ, ЯКІ ВАРТО ПРОЧИТАТИ КОЖНОМУ

Біографічний роман в цей час є одним із актуальних. Якщо зайти в книгарню, то можливо побачити книги про різних постатей. Будь то якийсь художник чи політична постать – вони цікаві читачу. Можливо, вони слугують прикладом, люди опираються на їх досвід, навчаються на помилках. Моя думка чисто суб’єктивна, я опиралася на свої враження та своїх знайомих. 

1. Д. Кіз «Таємнича історія Біллі Міллігана» 
Цього ранку він прокинувся від того, що лягаві вдерлися в будинок і звинуватили у зґвалтуванні трьох жінок. Але він упевнений, що не робив цього! Принаймні не пам’ятає. Але чому? Можливо, якась із двадцяти трьох особистостей, що мешкали у його свідомості, замовчувала цей факт? Психіатри ще не стикалися з такою хворобою. Чи скоїв Мілліган усі ці злочини, чи він талановитий актор, який пошив усю Америку в дурні?
Таємнича історія заснована на реальних подіях. Деніел Кіз особисто спілкувався з Біллі, а також з усіма, хто був причетний до цієї справи. 

2. Д. Замрій, К. Тур-Коновалов «Художник»
Приголомшлива та щира розповідь про життя і мрії великого митця.
Тарас Шевченко назавжди міг лишитися кріпаком пана Енгельгардта, однак якось його малюнок побачив Карл Брюллов. І коли він дізнався, що талановитий юнак навчається в Петербурзі, не міг залишитися осторонь. Щоб звільнити Шевченка, Брюллов звертався по допомогу навіть до царської родини. А Тарас все згадував сяйво очей милої Оксани, яка чекала його в рідному селі...

3. М. Посівнич «Степан Бендера» 
 Книга присвячена життю й діяльності провідника українського визвольного руху Степана Бандери (1909-1959). На основі спогадів та документів у ній висвітлено боротьбу ОУН, показано роль її лідера в тогочасних суспільно-політичних процесах в Україні. Окрім того, читач зможе довідатися про родинне, шкільне, студентське оточення, у якому формувався майбутній лідер. Відтворено його діяльність під час еміграції та в керівництві Закордонних частин ОУН. 

4. А. Невинс «Джон Рокфеллер. Промисловець та філантроп» 
Книга розкриває таємниці того, як вдалось одній людині здійснити такий потужній вплив на долі всього людства. Дитячі роки, наординарні батьки, початок шляху в бізнесі. 

5. І. Хома «Євген Коновалець» 
Червона Москва після знищення Симона Петлюри бачила в особі Євгена Коновальця свого головного противника. Найвище досягнення полковника Коновальця – створення Організації Українських Націоналістів (ОУН) та Української військової організації (УВО) як ядра ідейно-політичної системи поневоленого, але не скореного народу. Йому було відпущено тільки два десятиліття для служіння Україні, і протягом цього часу він створив політично свідомий та активний тип українця-громадянина, ставши справжнім його уособленням. Дізнайтесь, як він служив Україні в боротьбі за свободу і державність нації, яка десятиліттями кривавої боротьби виборює право бути.
Автор книги — кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України та етнокомунікації Національного університету «Львівська політехніка» Іван Хома.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top