03 Oct 2016 18:00

Екзотичні, але милі, домашні улюбленці

З кожним роком в Україні стає актуальним заводити вдома замість милих і гарненьких котиків або песиків екзотичних тварин. Будь то тхір, або єнот, або ігуана, або якась змія. Коли бачиш на вулиці, коли власник такого «чуда» вигулює свою домашню розкіш, то від деяких волосся стає дибки. Так ось, до Вашої уваги хочу продемонструвати два екзотичних, але занадто милих тваринки. 
Тхір.
 На секунду гляньте на це маленьке та гарненьке звірятко. Його хочеться обіймати та, як каже молодь, «тіскать». Таке миле чудо стане окрасою будь-якого профілю в соціальній мережі. Але чи варте воно тих клопіт?
В Америці приручають скунсів і єнотів, в Азії – мангустів, а в наших широтах - тхорів. Мила, спритна, кумедна тварина, яка добре приручається, і, на радість любителям дикої природи, зберігає чарівність дикої тварини. Його довге тіло постійно виробляє якісь фокуси. Тхори розумні і обожнюють ігри з господарем.
Грати з тхором необхідно, інакше надлишок енергії без виходу призведе до того, що тхір переверне ваш будинок догори дном. Уникнути цього просто: на ніч залишайте нібито забуті картоплини, шкарпетки, маленькі іграшки, а вранці можете забирати їх назад із скарбниці свого вихованця. Він не образиться – в цьому і полягає ваша з ним гра. 
Мінус в тому, що вам доведеться регулярно займатися питанням злучки свого тхора. Та набагато частіше, якщо у вас самка. Справа в тому, що без спарювання у тварин відбувається гормональний шок, а в його умовах тхір хворіє і навіть може померти, так що ніякі таблетки, операції і інші спроби полегшити собі життя з тхором просто не пройдуть. Здавалося б, велика справа – влаштувати в’язку. Але проблема в тому, що тхорів мало, і як би не довелося везти наречену до нареченого в сусіднє місто або ще далі. 
Оцелот.
 Кожного разу, коли мова заходить про пухнастиків в світі посміхається одна дівчина. Якщо ви фанат екзотики, але не любите небезпеку, то це миле чудо саме для Вас! Він як котик, але трішки миліший. Так, хтось може сказати, що немає нічого краще за котиків, але оцелот цьому приклад. Його маленькі очки пронизані теплими барвами.Він трохи більший звичайної кішки. Оцелот ніколи не буде мішком лежати дні безперервно, споглядаючи ваші пересування по кімнаті, але ви цілком можете розраховувати на його прихильність. Втікач оцелот – велика рідкість. 
Проблема в тому, що якщо вже таке сталося, нещасний кіт навряд чи виживе в міських умовах стресу. Вам потрібно опікати цю тварину, але замикати її в чотирьох стінах жорстоко, так що заводити оцелота краще тим, у кого в розпорядженні приватний будинок з добре обгородженим подвір’ям та можливістю нічного полювання на деревах. 
Отже, якщо Ви захочете завести екзотичну тваринку, то не варто забувати, що вони не зможуть вижити в умовах сучасного світу. Для них він далекий до оазисів і легко може вбити їх. Але якщо вже хочеться мати в себе таке миле чудо, то даруйте йому лише щиру і теплу любов, а він натомість взаємно кохати.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top