03 Oct 2016 16:57

Проблема ранньої сивини у людини

Хоча сивина вважається ознакою мудрості і життєвого досвіду, її поява у молодих жінок і чоловіків приносить усім лише засмучення. Зазвичай сиве волосся з’являються у людей у віці близько 40 років. Однак нерідко можна зустріти представників поважного віку, волосся яких не торкнулася сивина.
На противагу цьому трапляється чимало і молодих людей, які дуже рано зіткнулися з проблемою втрати забарвлення волоссям. Особливо сумно, коли перше сиве волосся з’являється ще до 20 років. Потрібно розуміти, що раннє посивіння, це захворювання. Діагностування його не складає труднощів: якщо безліч сивого волосся з’явилися не після 40 років, не в 30 років, а в двадцять або навіть раніше років, то можна вже відкрито говорити про таке неприємне явище, як наявність сивини в ранньому віці.
Є кілька причин, чому організм зменшує вироблення меланоцитів, що відповідають за колір волосся.
Чому ж з’являється сивина?
Причиною досить ранньої сивини є дефіцит або відсутність пігменту – меланіну, який розташовується у волоссі і визначає колір останніх. З віком кількість цього пігменту зменшується і в наслідок цього на голові з’являється сивина, причому з’являється вона в першу чергу з коренів. Крім того, причина сивини може ховатися в тирозин – один з найважливіших компонентів більшості білків. Саме дефіцит тирозину є прямою причиною наявності ранньої сивини.
Рання сивина: причини.
Вагому роль у процесі посивіння грає генотип людини. Чим пізніше стали сивіти батьки, тим більше шансів у їхньої дитини на тривале життя без сивини. Крім цього володарі світлого волосся зберігають натуральний колір волосся набагато довше, ніж люди з темним волоссям.
Серед основних причин, що ведуть до посивіння, виділяються такі:
• вік людини, через що в організмі починаються незворотні зміни;
• проблеми в діяльності залоз внутрішньої секреції;
• дефіцит важливих вітамінів і мінералів;
• надмірні фізичні навантаження і робота в нічну зміну;
• емоційне напруження, часті стреси;
• тривале або часте перебування під прямими променями сонця.


Рання сивина: лікування.
Якщо сивина з’являється до 30 років, то радять звернутися за консультацією до лікаря-трихолога. Він допоможе виявити причини цього процесу і призначить курс лікування з метою його зупинки. Однак трихологи є не в кожному місті, тому нижче наведемо деякі поради, які дають лікарі тим, хто бажає якомога довше не сивіти або зупинити процес посивіння.

Comments

No comments yet. Post your comment first!

Back to Top