03 Mar 2011 11:51

Освіта та дискримінація

На перший погляд два вищезгадані терміни малосумісні між собою. Помилка! Освіта та дискримінацію настільки близькі, настільки переплетені, що навіть важко представити.
І це має всій початок вже в молодших класах середньої школи. А що далі, що в старших класах, в ПТУ, в університеті? Думаю, багато з нас памятають випадки, коли, вивчивши урок мало не напамять, отримували оцінки нижчі, ніж ті, хто ледь два речення зумів зліпити.
Насправді, моя стаття стосується навчання за кордоном і для тих, хто думає, що в Західній Європі панує спокій, взаєморозуміння і неймовірний порядок, кажу одразу: не вірте загальноприйнятій думці!
На даний час я живу і навчаюся в Італії, країні піцци, моря і привітних людей. Моря і піцци - звичайно, але аж ніяк не привітних людей, хоча, треба додати, що і цьому правилі є винятки. Щодо виховання, трапляються випадки(і не рідко), коли молода людина в 18 років не вміє ні читати, ні писати, ні рахувати. Одному своєму знайомому я сказала, що просто неймовірно, що ти до20років не навчився писати. Відповідь була такою: "Я не такий розумний, як ти". Тк наче для того, щоб навчитися писати на рідній мові потрібно мати якийсь талант. Згадаю ще один випадок, як5ий стався з моєю сусідкою: її хазяйка постійно просила її прочитати , що написано, скажем на етикетці якого харчового продукту, і постійно казала, що вона вже 8років Італії і так не навчилася читати по-італ. Потім виплив факт, що сама хазяйка не знала жодної букви!В мого дядька колишній роботодавець не знав, чому дорівнює "2+2". Таких прикладів можу навести дуже багато. Хіба це нормально: в Україні люди закінчуючи університети, їдуть закордон, щоб працювати в барі.
Повертаючись до теми освіти. В моїй групі є один представник "привітного" італ. народу, який ставить з себе професора усіх наук. Насправді в нього один талант: прекрасно говорити. На мові економістів це звучить, як "розбавлення статутного капіталу"(коли речові внески мають меншу вартість, ніж та, яка записана в контракті). Мені не повезло з групою в усіх поняттях: мало хто щось вчить і, за виключенням 2-3персон, група підлабузників.
Оцей красень-професор має 7 з математики(максимум 10, якого ніколи не ставлять), при тому що не знає знайти рівняння гіперболи за двома даними точками і постійно відмовляєься іти до дошки. А кілька днів тому назад перевершив сам себе: корінь квадратний з 21 для нього є або 7, або 3!!! Просто жах! Мені з математики ставлять 8, хоча я знаю набагато більше від нього, того, що з бідою розязує квадратні рівняння. Я ніколи не відмовлялася відповідати біля дошки. Вчора відмовилася: на відміну від адекватної реації на таку поведіну "професора", викладачка зробила скандал, називаючи мене не невихованою і кажучи, що тим, хто відмовиляється відповідати, буде знижувати оцінки. Звичайно знизиться тільки моя оцінка. Неймовірно! Слава дискримінації в освіті!((((
Мораль байки: не вірте нікому і нічому про рівність в освіті, в суспільстві, у всьому. Вона існувала колись давно(і то не довго), тоді, коли всіт зароджувався, в час первісних людей.

Comments

the_Smart_Dog
the_Smart_Dog 03 Mar 2011 17:00
О, вітаю! Неймовірно радий, що ти зайшла до нас
А те, про що ти пишеш, виглядає просто неймовірно...
Як же той чоловік міг бути роботодавцем, якщо він навіть додавати натуральні числа не вміє? Неймовірно просто...
BlackSoul
BlackSoul 04 Mar 2011 01:20
Я теж дуже рада))
Тут багато наймовірного можна побачити(((
the_Smart_Dog
the_Smart_Dog 04 Mar 2011 02:02
Коли остаточно зневіришся, повертайся до нас) У нас, правда, неймовірного не менше))))
Back to Top